Voormalig Syrisch international Tarek Karboutli belandt via AFC bij Teylingen

Tarek Karboutli vervolgt zijn loopbaan in de Bollenstreek. De voormalig Syrisch international, die de afgelopen anderhalf jaar onderdeel uitmaakte van de selectie van AFC, is door de Amsterdammers aan een nieuwe club geholpen. Volgend seizoen staat hij onder de lat bij tweedeklasser Teylingen.

De sluitpost verwierf een jaar geleden landelijke bekendheid vanwege zijn ingrijpende levensverhaal als vluchteling uit Syrië, waar hij een vast gezicht in het nationale elftal was. “Als je het verhaal van die jongen hoort, is het toch prachtig dat we wat voor hem kunnen betekenen”, zei elftalleider Bob Duis na de komst van Karboutli in maart 2017. Hij kon meetrainen met de selectie, maar maakte geen minuten in het eerste elftal.

Omdat het uitzicht op speeltijd voor volgend seizoen niet veel beter zou worden, werd er een andere club voor hem gezocht. Uiteindelijk kwam Karboutli op de radar van Teylingen, dat als zesde eindigde in de zondag tweede klasse C. De nieuwe AFC-trainer Ulrich Landvreugd speelde in het verleden nog samen met Teylingen-oefenmeester Marc van Wonderen. In Sassenheim zijn de kansen op speelminuten een stuk groter voor de 31-jarige sluitpost.

Het vertrek van Karboutli wordt intern opgevuld door AFC, dat met Patrick Zonneveld, Joey Potveer en Richey Speelman drie keepers in de A-selectie heeft.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC