Home / Algemeen / Voormalig topscorer Joey Noordenbos op zijn plek bij Volendam

Voormalig topscorer Joey Noordenbos op zijn plek bij Volendam

Vorig seizoen kwam Joey Noordenbos één doelpunt tekort om de BvCM topscorerstitel in de wacht te slepen. De toenmalige spits van HBOK zag daarmee een reis naar Barcelona aan zijn neus voorbij gaan. “Ik heb daar gek genoeg geen nacht wakker van gelegen. Ik ben tevreden over de prestaties die ik geleverd heb en kan tevreden terugkijken op het afgelopen seizoen.”

Mede dankzij de dertig doelpunten die Noordenbos vorig seizoen maakte promoveerde HBOK naar de eerste klasse, waar het dit seizoen zonder Noordenbos de voorlaatste plaats bezet. “Ik volg HBOK nog steeds op de voet en daarnaast heb ik nog veel contact met de jongens uit het team.”

Schermafbeelding 2014-11-25 om 12.15.01

Door zijn goede prestaties speelde hij zich in de kijker bij RKAV Volendam waarmee hij nu in de zaterdag Hoofdklasse uitkomt. “Ik heb het erg naar mijn zin hier. Alleen de stand op de ranglijst valt me een beetje tegen”, grapt Noordenbos. “Wat je vooral merkt in de Hoofdklasse is dat fouten meteen worden afgestraft.”

“Het scoren gaat in de Hoofdklasse een stuk minder makkelijk als in de tweede klasse. Daarnaast speel ik dit seizoen vaak als rechtsbuiten in plaats van in de spits waardoor ik sowieso minder in scoringspositie kom.” Ondanks het geringe aantal doelpunten is Noordenbos tevreden met zijn nieuwe rol als rechtsbuiten. ”Ik vind rechtsbuiten een hele leuke positie. Een van mijn gevaarlijke kwaliteiten is ook mijn snelheid en die kan ik als rechtsbuiten beter gebruiken.”

Net als HBOK bezet ook Volendam de een na laatste plek op de ranglijst en dat terwijl Noordenbos, die eerder met zowel OFC als HBOK kampioen werd, gewend is om mee te spelen om het kampioenschap. “Natuurlijk speel ik liever voor de prijzen maar ik ben hier mentaal wel een stuk sterker geworden. Hier wordt ik iedere week opnieuw uitgedaagd en dat bevalt me erg goed.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Website RKAV Volendam

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zaterdag 1b