Voorstellen: Barry Tjeertes

Over ruim een maand begint de competitie en de komende weken zullen de meeste clubs starten met hun voorbereiding. Net zoals ieder jaar waren er weer veel veranderingen in de selecties. Exacte aantallen zijn ons niet bekend maar dat het er, net als ieder jaar, veel zullen zijn zal niemand verbazen. De komende weken stellen we een aantal nieuwkomers aan u voor. In deel 4: Barry Tjeertes, de nieuwe aanwinst van Topklasser AFC.

 

 

Naam                         : Barry Tjeertes

Woonplaats              : Hoofddorp

Geboortedatum        : 19-02-1991

Geboorteplaats        : Haarlem

Club                            : AFC

Positie                        : Spits/aanvallende middenvelder

Vorige clubs              : United Davo, AFC Ajax , HFC Haarlem , AC Monza Brianza, Fc Lisse , HFC Edo

 

Als we je moeten vergelijken met een speler uit betaald voetbal, wat voor type ben je?

Ik ben een type die het van z’n creativiteit moet hebben en zijn fitheid.

Je bent nieuw bij de club, hoe ben je daar gekomen?

AFC werd getipt over mij door een oud speler van Cor ten Bosch uit zijn HFC Edo periode. Daarnaast de fysio Jan Loenen die mij goed kent die zelfs mijn leraar is geweest op de middelbare school. En vorig seizoen speelde ik met Hfc Edo tegen AFC in Barcelona waar ik wel een redelijke indruk achterliet bij AFC.

Wat is de belangrijkste reden dat je bent overgestapt?

Het niveau. Na een heel goed seizoen bij Hfc Edo waarin wij kampioen werden, wilde ik toch graag een stap maken. Ik ben nu 21 en wil mezelf nog graag ontwikkelen. En denk dat dit heel goed kan bij een club als AFC niet alleen als voetballer maar ook als mens.

Wat verwacht je van jullie team het komende seizoen?

We hebben een hoop goede voetballers in ons elftal en ik hoop ook dat we als team mooie dingen kunnen laten zien dit seizoen. Mijn verwachtingspatroon is niet zo hoog. We zien wel hoe het loopt.

Naar welke wedstrijd kijk je uit?

Deze competitie is helemaal nieuw voor mij. Daarom kijk ik echt ook uit naar elke wedstrijd. Natuurlijk zijn er tegenstanders die mij meer aanspreken,  maar ik heb niet echt een tegenstander waar ik echt naar uit kijk. Ik ben wel benieuwd naar Achilles 29.

Wie zijn jullie belangrijkste concurrenten?

De concurrentie ken ik eerlijk gezegd niet goed genoeg om daar over te praten. AFC is vorig seizoen 9de geëindigd. In de middenmoot heb je altijd veel concurrentie.

Welke spelers worden in jullie klasse belangrijk komend seizoen?

Ik kijk niet naar spelers van andere ploegen. Ik weet dat wij een hoop goede voetballers hebben en ik hoop dat ik zelf heel belangrijk kan zijn voor het team.

Op welke speler in jullie team moeten we dit seizoen letten?

De gebroeders Enrico en Joshua Patrick. Ik denk dat zij beide hele leuke dingen gaan laten zien dit jaar.
Voorspelling: Waar eindigt jullie team dit jaar?

Ik hoop dat we beter eindigen dan het AFC van vorig seizoen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)