Henk Kost

Voorzitter Fortius Henk Kost overleden

Vanavond om 18:50 uur is Henk Kost, bijna twintig jaar voorzitter van Fortius overleden. Kost werd 68 jaar.  Een hartstilstand, afgelopen zaterdag op de club, kwam hij niet meer te boven. “Henk was een voetbaldier en het gezicht van Fortius.”

Leo de Swart, bestuurslid van Fortius, is net als zijn medebestuurders diep geschokt. De Swart: “Henk deed alles voor de club. Hij was er ook altijd. Een echte voorzitter. Niet alleen voor het eerste elftal, waar hij leider van was, maar ook van de pupillen. Het was hem allemaal even lief. Echt een verenigingsmens.”

Kost was zaterdagochtend aan het koffie zetten om negen uur toen de pupillen binnen kwam. Na een aantal dagen kunstmatig in leven te zijn gehouden bleek vandaag (donderdag) dat er geen herstel meer in zat.

De Swart: “ Dit si zo’n groot gemis voor de club. We zijn allemaal erg te neer geslagen. Dit komt heel hard aan. Hij was de bindende factor van de club.”

henkkostjpg

Komend weekend zal Fortius met geen enkel elftal in actie komen. Alle wedstrijden van de club zijn uitgesteld. Het clubhuis zal zowel zaterdag als zondag geopend ter nagedachtenis aan Henk Kost

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie, vrienden en ASV Fortius veel sterkte met dit grote verlies.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)