Home / Algemeen / Voorzitter KNVB: “Lef en vertrouwen”
KNBN west 1 bestuur en manager (l) Guus Posthumus

Voorzitter KNVB: “Lef en vertrouwen”

Jaap Verkroost, de voorzitter van het district West 1, wenst alle voetballers uit het district een sportief en respectvol 2013. Tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak in het Ronald McDonalds Center/Only Friends  blikte hij terug op 2012 en stond hij vooral stil bij het gevolg van het overlijden van Buitenboys grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Verkroost opende zijn toespraak voor zo’n 150 aanwezigen met het feit dat december 2012 een bewogen maand was voor de KNVB en alle voetballiefhebbers.  Na een minuut stilte zei Verkroost: “Ik ben er van overtuigd dat ook onze KNVB er anders zal gaan uitzien na dit tragische/desastreuze incident. Binnen de KNVB waren al gesprekken gaande over excessen en oplossingen maar we deden dat op de Nederlandse manier. Veel overleg en veel discussie en helaas te weinig daden. Nu zijn we er van overtuigd dat we echt iets gaan doen.”

Jaap Verkroost, voorzitter district West 1, tijdens zijn toespraak

Verkroost vervolgt: “We hebben voldoende inspiratie om de draad op te pakken. Honderden tips en suggesties kregen we binnen van clubs en die gaan we uitwerken. Ik ben er van overtuigd dat wij ook deze wedstrijd kunnen winnen indien we ‘schouder aan schouder’ staan, respect tonen, volhouden, elkaar aanspreken, creatief en innovatief zijn. Het anders gaan doen. Daar hebben we creativiteit, lef en vertrouwen voor nodig.”

Met deze drie uitgangspunten wil het district West 1 2013 in. In dat jaar wil West 1: zonder respect geen voetbal, het afronden van de bestuurlijke vernieuwing en de financiën op orde krijgen vanwege de crisis.

Jan Blokker, Jan Gorter en Peter Langkemper werder benoemd tot lid van verdienste van de KNVB

Tot slot van zijn toespraak werden drie leden van de KNVB onderscheiden tot lid van verdienste van de KNVB. Jan Blokker, Jan Gorter en OSV-lid Peter Langkemper werden door Verkroost onderscheiden.

De avond werd afgesloten met de loting van KNVB bekertoernooi van het district West 1 (zie elders op deze site).

Foto boven: het bestuur van het district west 1 met geheel link manager Guss Posthumus