SONY DSC

Voorzitter NFC Bas Kesting (48) overleden

Bas Kesting, voorzitter van zondag vierdeklasser NFC, is in de nacht van 19 maart op 48-jarige leeftijd overleden. Binnen de club is met grote verslagenheid gereageerd op het plotselinge overlijden van de voorzitter.

Kesting onderging onlangs een zware operatie waarbij een stuk van zijn long was weggenomen. Na de operatie leek hij aanvankelijk goed te herstellen. Hij zou begin april nog een weekje met vakantie gaan en zich daarna vol inzetten voor zijn geliefde NFC. Kort geleden werd hij weer opgenomen in het ziekenhuis, waar hij zondag overleed.

Het Amsterdamsche Voetbal heeft Kesting leren kennen als een kundig bestuurder die met veel enthousiasme over NFC sprak. Ook stond hij open voor ideeën en was hij zeer betrokken bij een eventuele fusie binnen de Amstelveense voetbalwereld. “Iedereen begrijpt dat er iets moet gebeuren. Of het nou linksom of rechtsom is, er zal geschoven worden”, zei hij in september vorig jaar toen het ging over een mogelijke fusie van zijn club met Amstelveen Heemraad en RKAVIC.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst familie en vrienden veel sterkte toe in deze zware tijd. Nadere berichtgeving over de uitvaart zal binnenkort verschijnen op de website van NFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!