Voorzitter Rob Mueller treedt af bij Buitenboys

Rob Mueller stopt als voorzitter van Buitenboys. Dit heeft hij in een open brief op Facebook bekend gemaakt.  Komende maandag wordt bij de ALV een nieuwe voorzitter gekozen. Overigens wordt er sowieso een nieuw bestuur gekozen, omdat de termijn van het huidige bestuur er op zit. Huidige bestuursleden kunnen zich wel opnieuw verkiesbaar stellen.

Mueller noemt twee redenen voor zijn vertrek: “Enerzijds heb ik het nu te druk met mijn nieuwe werkzaamheden in het Sportcafé Zuid en anderzijds denk ik dat het tijd wordt voor een nieuw, daadkrachtig en strijdvaardig bestuur uit een nieuwe groep enthousiaste vrijwilligers.” Volgens Mueller staat de club voor een belangrijke keuze over welke richting het op wil. “Gaan we terug naar een zogenaamde ‘gezellige campingvereniging’ zonder enige vorm van ambities zoals de ene groep dat wil, of gaan we door met het plan wat Edward Burleson en ik een aantal jaren geleden zijn gestart.”

Mueller gaat ook in op het vreselijke voorval met Richard Nieuwenhuizen in 2012. “Natuurlijk wil ik ook even stilstaan bij het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, onze grensrechter, onze voetbalvader, die overleed door zwaar geweld op het voetbalveld door jeugdspelers van Nieuw-Sloten. Voetbalgeweld, Richard Nieuwenhuizen en Buitenboys zullen altijd met elkaar verbonden zijn. Helaas is er nog weinig veranderd, ondanks alle goede pogingen van clubs en KNVB, maar daar heb ik al eerder over geschreven”, aldus Mueller.

Richard Langeveld, de huidige secretaris, heeft zich gekandideerd om Mueller op te volgen, maar Mueller hoopt dat er nog meer mensen zich kandideren. Mueller heeft namelijk het gevoel dat er onder de leden de wens bestaat dat er een nieuwe groep vrijwilligers toetreedt tot het bestuur. De ALV wordt gehouden op maandag 28 november.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)