Voorzitter Taba dolblij met nieuw kunstgrasveld

Terwijl de meeste leden van hun welverdiende vakantie genoten was het deze zomer toch topdrukte rondom de velden van Taba. De club uit Amsterdam-Oost kreeg een flinke make-over tot groot genoegen van voorzitter Remco Geesken.

“Het meest in het oog springt natuurlijk het nieuwe kunstgrasveld. We krijgen daar van alle kanten heel veel mooie reacties op. Ik kijk als voorzitter van Taba natuurlijk met een geel-zwarte bril naar de wereld, maar ik durf zonder te knipperen te zeggen dat we nu echt een van de mooiste sportterreinen van Amsterdam hebben. Elke keer als ik er naar kijk krijg ik vreselijk veel zin in een potje voetbal, in ieder geval om keihard tegen een bal te knallen. Daarnaast is er rondom het hele terrein nieuwe bestrating aangelegd en ook heeft hoofdveld heeft een make-over gekregen en ligt er nu mooier bij dan ooit.”

KunstgrasTaba2

Inmiddels zijn de eerste trainen op het nieuwe veld afgewerkt en zullen er dit weekend de eerste wedstrijden op worden afgewerkt. “De andere clubs op sportpark hebben ons dit veld echt gegund. We delen met zes clubs alle velden en iedere club wil natuurlijk een nieuw kunstgrasveld hebben. Sportpark Drieburg knapt uit zijn jasje en door dit kunstgrasveld kunnen we nu meer voetballers toelaten, helaas moeten we nog steeds vaak nee verkopen tegen potentiële sporters.

KunstgrasTaba3

De zondagselectie van Taba werd afgelopen seizoen kampioen in de vijfde klasse en ook de zaterdagselectie komt dit seizoen uit in de vierde klasse. Maar of beide teams voortaan ook haar thuiswedstrijden op kunstgras zullen afwerken is nog niet helemaal duidelijk. “Het is uiteindelijk aan de standaardteams zelf om te beslissen of ze op natuur- of kunstgras willen spelen. We zijn nu in de luxe dat we twee A-categorie velden hebben. Ons natuurgrasveld behoort nu ook tot de top tien van Amsterdam.”

Met de upgrade van het complex heeft Taba een goede slag geslagen en de club en de voorzitter hopen dat hierdoor ook het voetbal zal verbeteren zonder dat de club haar identiteit verliest “Taba groeit de afgelopen vijftien a twintig jaar zowel kwantitatief als kwalitatief. Het gaat met kleine stapjes vooruit en soms ook achteruit. We hebben nu een flinke slag vooruit geslagen. Er zit enorm veel potentie, kracht en creativiteit in de leden en bij de jeugd lopen veel grote voetbaltalenten rond. We hopen deze talenten door onze strakkere looks langer aan ons te binden zonder dat we meteen en te snel de grote broek aan trekken. Taba wil wel Taba blijven. Maar stond in het verleden gezelligheid op plek een, twee en drie, staat nu toch echt het voetbal op nummer een en hopen we in de toekomst met de zaterdag- en zondag 1 op een hoger niveau te kunnen spelen”.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Arthur de Ruiter

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)