Voorzitters Amsterdam bijeen

Vanavond vond in het Frans Otten Stadion aan het IJsbaanpad het voorzittersoverleg Amsterdam plaats. Georganiseerd door DMO en de KNVB met het thema ‘Zonder respect geen voetbal’. Bijna alle voorzitters waren afgekomen op dit overleg en in sommige gevallen een andere vertegenwoordiger van de club. Ook de voorzitter van Nieuw Sloten was aanwezig, wat bewonderenswaardig is, gezien wat de club heeft meegemaakt. Presentatie was in handen van Mathijs Groenewoud van Het Amsterdamsche Voetbal en ook wethouder sport Amsterdam Eric van der Burg en districtsmanager Guus Posthumus van de KNVB waren aanwezig.

Inzet van de bijeenkomst was het convenant ‘Sportiviteit en respect’. Al snel werd duidelijk dat dit convenant nu door alle clubs is ondertekend, ter geruststelling van de wethouder die had gedreigd met sancties tegen de clubs die niet wilden ondertekenen. Rianne van Zandbergen stelde zich voor namens de KNVB als nieuwe projectleider, aangaande dit onderwerp. De projectleider regio Utrecht presenteerde de Verenigingsbox, een handreiking aan de clubs bij het organiseren van hun kader. Daarna was het de beurt aan Posthumus en van der Burg om dieper in te gaan op de rol van de KNVB en de stad Amsterdam bij de amateurvoetbalclubs. De aanwezigen mochten inhaken bij dit gesprek. Voorzitter Khalid Berdouni was kritisch over de rol van de gemeente bij het sportbeleid, waarna van der Burg beloofde alle inkomende mail te zullen beantwoorden en ook bij de clubs langs te komen, indien nodig. Hierna volgde een korte pauze.

vlnr Mathijs Groenwoud, Guus Posthumus en Eric van der Burg

Na de pauze was het de beurt aan de voorzitters en andere clubmensen om in groepjes te werken aan het convenant. Eigenlijk het verlengde van de bijeenkomsten bij de clubs, net na het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen. Op flap-overs werden de resultaten van de groepsgesprekken op het podium doorgenomen. Enkele opvallende punten waren:

Er is behoefte dat de KNVB ook in het weekend te bereiken is.
Clubs willen beter onderling contact, om elkaar bijvoorbeeld te kunnen bellen als er zich iets heeft voorgedaan.
Binnen de club moeten mensen elkaar durven aanspreken.

In groepjes uiteen

Na deze korte evaluatie was het tijd voor de borrel. In informele sfeer werden er veel handen geschud. Amsterdamse voorzitters leerden elkaar kennen en deelden wat er speelt in het amateurvoetbal. Misschien was dit wel het hoogtepunt van de avond. Als je als voorzitter menig vrij uurtje in de club steekt en wordt geconfronteerd met allerlei zaken is het fijn om dat met een collega te kunnen delen. Het bewees ook maar weer eens dat het Amsterdamse voetbal niet dood is, maar juist aan een nieuw leven is begonnen. Wij dragen daar als website graag een steentje aan bij.

Rianne van Zandbergen nam de flapovers door
Topklassevoorzitters Berdouni en van der Woude hadden wat te bespreken.
Afsluitend de groepsfoto

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)