Home / slideshow / Vragen en antwoorden over de nieuwe coronamaatregelen
Bal

Vragen en antwoorden over de nieuwe coronamaatregelen

Maandag kondigde het kabinet nieuwe coronamaatregelen aan, waaronder voor minimaal 3 weken voetbal zonder publiek en gesloten kantines. Dat zorgt bij veel clubs voor vragen: wie zijn er bijvoorbeeld nog wel welkom en mogen we de aanwezigen koffie en thee aanbieden? Hieronder het antwoord op een aantal veelvoorkomende vragen.

Wie zijn er nog wel welkom op het sportcomplex?

Iedereen die een rol heeft bij de organisatie van wedstrijden of trainingen is welkom. Naast de spelers zijn dit coaches, stafleden, officials, bestuursleden, vrijwilligers en chauffeurs. Rijd je je kind (tot en met 19 jaar) naar een uitwedstrijd, dan val je onder de noodzakelijke begeleiding en mag je blijven kijken. Voor thuiswedstrijden en trainingen geldt dit niet. Over de aanwezigheid van pers wordt geen uitsluitsel gegeven, dit is dan ook aan de clubs en lokale autoriteiten. Na de training of wedstrijd is iedereen verplicht om het sportcomplex zo snel mogelijk te verlaten.

Waarvoor mag de kantine wel gebruikt worden?

De kantine mag gedurende deze maatregelen niet fungeren als horecagelegenheid, maar wel voor ondersteunende activiteiten. Hieronder vallen bijvoorbeeld het wedstrijdsecretariaat, de bestuurskamer, het geven van cursussen en trainingen en het organiseren van een ALV.

Is het toegestaan om consumpties aan te bieden aan vrijwilligers?

Het is toegestaan om de aanwezige vrijwilligers te voorzien van bijvoorbeeld een kopje koffie of thee, zolang de kantine en horeca gesloten blijft.

Andere vragen? Bekijk dan de complete FAQ die door de KNVB is opgesteld.

Send this to a friend