Vrij FC Almere onderuit tegen Veensche Boys

Het interim-duo Arno Splinter/Dennis Burgemeestre heeft de goede start tegen NiTA van vorige week geen vervolg kunnen geven in de eerste thuiswedstrijd. FC Almere ging op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Veensche Boys en blijft daardoor zevende staan in de zaterdag tweede klasse B.

FC Almere speelt nergens meer voor – er zou bij winst slechts nog een kleine kans zijn op de vierde plaats – en dus liet Splinter zijn ploeg vrijuit spelen. In de eerste helft had de thuisploeg het beste van het spel, maar slaagde er niet in om de wedstrijd echt naar de hand te zetten. Veensche Boys-doelman Jasper van Leeuwen stond veelvuldig op de goede plek, totdat Nick Stots na dertien minuten met een kopbal de score opende. Lesley Vlieger kwam goed vrij en bediende Stots op maat.

Veensche Boys kwam hierna beter in de wedstrijd en maakte het FC Almere lastig. Danny Brouwer en Stefan Frederiksen lieten goede mogelijkheden echter onbenut. Aan de andere kant zag Leroy van Zwam zijn inzet hoog over het doel van de gasten uit Nijkerkerveen gaan. Vlak voor rust kwam Veensche Boys alsnog op gelijke hoogte. Doelman Gijs Roelofsen werkte een voorzet nog weg, in de rebound prikte Bas van Grootevheen raak: 1-1. “Er stond een speler hinderlijk buitenspel”, vond Roelofsen. Scheidsrechter Van der Laak keurde de gelijkmaker goed.

Na de hervatting was FC Almere in de vijftigste minuut dicht bij de 2-1, alleen eindigde de kopbal van Kevin Vermeij net over het doel. Veensche Boys merkte dat er meer in zat dan de gelijke stand en ging meer drukken. Een kwartier voor tijd resulteerde dit in de voorsprong. Invaller Bas Blom schoot de 1-2 achter Roelofsen. Een slotoffensief van de thuisploeg leverde geen gelijkmaker meer op.

“Er was niks meer te halen, dus heb ik het team vrijuit laten voetballen. Dat leverde zeker in de eerste helft genoeg kansen op”, zei Splinter na afloop. “Dat in de tweede helft de tegenstander nog alles wilde geven voor de vierde plek op de ranglijst, was te verwachten. Dat lukte hen ook.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Verslag en foto: Herman de Wit