Vrij probleemloze start van Ajax Vrouwen aan play-offs

Op weg naar de derde landstitel op rij hebben de Ajax Vrouwen bij de start van de play-offs geen fout gemaakt. De ploeg van Benno Nihom kende een vrij eenvoudige avond bij PEC Zwolle, waar met 0-4 werd gewonnen.

In het eerste kwartier hadden de Amsterdammers even nodig om het juiste ritme te vinden. De eerste kansjes waren voor de thuisploeg, zonder dat keepster Lize Kop echt serieus werd uitgetest. Toen Ajax na een kleine twintig minuten aan de leiding kwam, ging het hard. Eshly Bakker opende de score en maakte tien minuten later uit een hoekschop van Linda Bakker haar tweede. Vrij snel daarna maakte Line Røddik er zelfs 0-3 van. Dat was haar eerste competitietreffer in het shirt van Ajax.

De wedstrijd was daarmee halverwege al gespeeld. Spannend werd het na rust niet meer. Ellen Jansen raakte na ruim een uur de lat. Vlak voor tijd pikte de spits alsnog haar treffer mee. Een hard afstandsschot betekende de 0-4, wat ook de eindstand was in Zwolle.

Veel is er nog niet veranderd in de top van de kampioenspoule. Koploper PSV kwam niet in actie en zag FC Twente daardoor de koppositie voor even overnemen. Ajax volgt op twee punten van de Enschedeërs en eentje achter PSV. Volgende wacht een ontmoeting met PSV.

Archieffoto: Jos Spitteler