Vroeg doelpunt genoeg voor koploper ZSGOWMS

ZSGO/WMS blijft winnen in de zondag derde klasse C. De ploeg van Rob Rijnink was met 1-0 te sterk voor KDO en gaat met de volle achttien punten uit zes wedstrijden alleen aan kop. De voorsprong van ZSGOWMS in zondag 3C op achtervolgers AGB en RODA’23 bedraagt drie punten.

De Amsterdammers waren op eigen veld al vroeg klaar. Na twee minuten was Nana Kwarteng de verdediging van KDO te slim af en zette hij de snelle 1-0 op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft wist KDO sporadisch gevaarlijk te worden. Een schot van Mathijs van Rijn werd van de lijn afgehaald, terwijl Menno Lingeman  even later een bal in kansrijke positie net verkeerd raakte. ZSGO/WMS was in de eerste helft beter dan KDO, maar kon de score niet uitbreiden. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

KDO-trainer trainer Raymond de Jong wisselde in de tweede helft aanvallend en besloot in de 75e minuut over te schakelen naar een 3-4-3 formatie. In de tachtigste minuut ontving Maxwell Ketazijn zijn tweede geel kaart en moest ZSGOWMS verder. Maar KDO kon niet van de man meer situatie profiteren waardoor het duel in een 1-0 zege voor ZSGOWMS eindigde.

ZSGOWMS-doelman Randy Snachez over de minimale zege: “We speelden niet goed. Er zat weinig voetbal in en we gingen mee in het fysieke spel van KDO. We hanteren ook veel te veel de lange bal. Eigenlijk hebben we pas één goede wedstrijd gespeeld ( voor de beker tegen Aalsmeer, red). De rest van de wedstrijden valt het een beetje tegen. We winnen wel en zijn koploper, maar we moeten nog een beetje aan elkaar wennen. Er staan maar liefst negen nieuwe spelers in het elftal. Gelukkig worden we iedere week beter en liggen we op koers voor het kampioenschap.”

Foto Jeroen de Kock

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)