Vroege rode kaart tegen ARC kan WV-HEDW fataal worden in degradatiestrijd


Na een wederopstanding de afgelopen weken kan WV-HEDW er toch nog in slagen rechtstreekse degradatie af te wenden. Het had inmiddels een nacompetitieplek bereikt. Tegen nummer 15 ARC kon wederom een belangrijke stap gezet worden.

Het duel begon uitstekend voor de Amsterdammers, toen Romello Austin al na iets meer dan 5 minuten de score wist te openen. Maar niet lang daarna ging het juist helemaal mis, toen goalie Dion Thomas zijn doelgebied uit kwam en in de fout ging. Hij kreeg een rode kaart en zo moest WV nog 75 minuten verder met een man minder. Ashraf Azzouz was het slachtoffer, zodat reservedoelman Ruben Zandwijken zijn entree kon maken. Halverwege de eerste helft was de 1-1 van ARC al een feit via Huib Oversloot en beloofde het nog een lang duel te worden voor de Amsterdammers.

Vlak na rust viel de 1-2 van Matt Veerhuis en voelde menig WV’er de bui wellicht al hangen. Maar de thuisploeg rechtte nog maar eens de rug en op aangeven van Tim Correia maakte Austin zijn tweede van het duel. Een paar minuten voor tijd ging het echter alsnog mis, toen ARC van afstand de 2-3 maakte. 

Zo wisselen ARC en WV-HEDW van plek op de ranglijst. Er zal nog 1 ultieme poging volgen voor de Amsterdammers om rechtstreekse degradatie af te wenden. WV zal dan zelf volgende week moeten stunten bij nummer 3 AFC ‘34 en hopen dat ARC geen resultaat boekt tegen Hollandia. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)