Vroege treffer Mick van Moerkerk bezorgt WV-HEDW het kampioenschap

WV-HEDW is op de laatste speeldag kampioen geworden in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Martin Steenvoorden won met 1-0 van AFC en hield daarmee de concurrentie achter zich.

Binnen twee minuten kwam WV-HEDW op een voorsprong door een rake treffer van Mick van Moerkerk. De 28-jarige buitenspeler van WV-HEDW kreeg de bal in de voeten en schoot de bal keihard in het doel van keeper Peter van der Linden.

WVHEDW1

WV-HEDW was in de eerste helft heer en meester en kreeg een legio aan kansen maar doordat de Amsterdammers in de eerste helft verder niet meer tot scoren kwamen bleef AFC in leven. De thuisploeg was veel feller en won bijna alles duels. AFC probeerde er voetbalend uit te komen maar door hoog druk van WV-HEDW kwam AFC steeds verder in de problemen.

WVHEDW4

In de tweede helft herpakte AFC zichzelf en ging de ploeg van Wessel Colijn beter voetballen. WV-HEDW zakte in elkaar waardoor het in de tweede helft een waar voetbalgevecht werd. In de slotfase kreeg AFC nog een paar goede kansen op de gelijkmaker maar WV-HEDW kwam met de schrik vrij en kroonde zich tot kampioen van de zaterdag tweede klasse A.

Later vanavond een uitgebreide samenvatting.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jan Vonk