Vrouwen Ajax denderen maar door

De vrouwen van Ajax hebben weer een overwinning aan hun mooie serie toegevoegd. In de BeNe League werd op Sportpark De Toekomst Heerenveen met 3-1 verslagen. Met nog twee wedstrijden tot aan de winterstop staat Ajax op de vierde plaats.

De ploeg van Ed Engelkes is aan een uitstekende serie bezig. Waar een paar weken geleden nog veel en soms onnodig gelijkgespeeld werd, volgen de overwinningen elkaar nu in hoog tempo op. De achterstand op koploper Standaard luik en FC Twente bedraagt nog zes punten.

Schermafbeelding 2013-12-07 om 13.11.29

Na een minuut stilte, als eerbetoon aan de donderdag overleden Nelson Mandela, zette Heerenveen Ajax direct onder druk. Het was aan de paal en de lat te danken dat de ploeg uit Friesland niet op voorsprong kwam. NA ruim een kwartier kregen de Amsterdammers steeds meer grip op het duel en het was dan ook Tessel Middag die in de achttiende minuut op aangeven van Eshly Bakker de score opende.

Schermafbeelding 2013-12-07 om 13.11.43

Het bleek een bevrijdende treffer te zijn want daar begon het steeds beter te lopen bij Ajax. Zeven minuten na de rust kam de  2-0 tot stand na een aanval via Middag en Mandy Versteegt. Bakker was  uiteindelijk het eindstation.

Een kwartier later werd de zege definitief veilig gesteld toen Claudia van den Heiligenberg, na een assist van Bakker,  de 3-0 maakte. In de blessuretijd maakte Sisca Folkertsma er nog 3-1 van.

Schermafbeelding 2013-12-07 om 13.12.07

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de BeNe League.

Foto’s Ajaxheldinnen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)