Home / Algemeen / Vrouwen Ajax heel even koploper in BeNe League na zege op Telstar

Vrouwen Ajax heel even koploper in BeNe League na zege op Telstar

In de BeNe League heeft Ajax de goede lijn door kunnen trekken. De eerste competitiewedstrijd na de interland periode werd met 0-3 gewonnen bij Telstar. Alle doelpunten vielen allen na rust. De topper tussen Standaard Luik en FC Twente eindigde in 1-0. Daardoor klimmen de Amsterdammers, na de tiende overwinning op rij,  naar de tweede plaats.

Ajax was heel even koploper in de BeNe League maar in de strijd tussen de nummers een (Standaard Luik) en twee (FC Twente) stond na negentig minuten 0-0, maar in de blessuretijd maakte Standaard als nog de winnende treffer waardoor Ajax dus niet de nieuwe koploper is. Bekijk hier de stand.

0222telstarajax5

Onder leiding van de Amsterdammer Badr Benlamkaddem vielen er in het eerste kwartier niet echt grote kansen te noteren al was Ajax wel een paar keer gevaarlijk in het doelgebied van Telstar. Het eerste doelpunt viel in de 25ste minuut voor Telstar maar de treffer van Loïs Oudemast werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na bijna een half uur spelen was de ploeg van Ed Engelkes dichtbij de openingstreffer. Uit een counter komt Eshly Bakker net te kort om een schot van Linda Bakker binnen te glijden. Op slag van rust is Telstar nog gevaarlijk maar Ubachs redt uitstekend op het schot van Koopman.

0222telstarajax6

Twee minuten na de hervatting is er pas de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Desiree van Lunteren kopt goed in maar haar inzet wordt door Stefanie van de Gragt van de lijn gehaald. Ajax laat duidelijk zien dat het voor niets minder dan de winst naar Velsen is gekomen.

Eerst gaat een schot van Linda Bakker nog hoog over maar binnen het uur is het eindelijk raak. Chantal de Ridder zorgt middels een fraai afstandsschot voor de verdiende 0-1.

Bakker

Telstar is middels invalster Lavinia Poku nog in de buurt van de gelijkmaker maar de speelster kan de bal niet voldoende naar beneden koppen. Het zou de laatste kans  op een gelijkspel voor de nummer zeven van de BeNe League zijn want in 65ste minuut beslist Mandy Versteegt de wedstrijd. De invalster staat nog geen tien minuten in het veld of ze maakt de 0-2.

Kelly Zeeman

Priscilla Vos probeert het namens de thuisploeg nog van grote afstand maar Ubachs is attent. In het laatste kwartier is het tot drie keer toe de lat die een derde Ajax-treffer in de weg staat. Eerst is het Eshly Bakker die het houtwerk raakt en in de rebound is doelvrouw Shamir een sta-in-de-weg.  Drie minuten later (81ste minuut) schiet Bakker van net buiten de zestienmeter weer op de lat. In de 87ste minuut is Mandy Versteegt die voor de derde keer in tien minuten tijd de lat raakt. De derde treffer valt uiteindelijk toch. Invalster Marjolijn van den Bigchelaar, die net twee minuten in het veld staat, leek de zeer verdiende 0-3 te maken, maar het doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Telstar aanvoerder Bito.

28022014 avondje ajax

Volgende week vrijdag spelen de vrouwen van Ajax thuis tegen een concurrent voor de titel. FC Twente is dan de tegenstander. Niet op Sportpark de Toekomst maar in de Amsterdam Arena. Het duel begint al om 18:00 uur. Toeschouwers hebben voor vijf euro toegang en kunnen daarna (om 20:30 uur) ook nog kijken naar Jong Ajax tegen FC Den Bosch. Meer informatie over de kaartverkoop voor een ‘avondje Ajax’ vindt je hier.

Kijk voor alle uitslagen, stand en programma op de klassenpagina van de BeNe League of klik hier.

Foto’s Jacques Katteburg / Ajax Fanzone