Vrouwen Ajax verslaan Buitenveldert op Kampioenschap

De vrouwen van Ajax hebben haar laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart met 3-1 gewonnen van Topklasser Buitenveldert. Op het Kampioenschap van Amsterdam sloten de vrouwen de eerste dag af. Zo’n 800 toeschouwers waren getuige van de eerste vrouwenwedstrijd op de velden van AFC.

Scheidsrechter Badr Benlamkadem hielp Ajax al vroeg in de wedstrijd in het zal door een ongelukkige handsbal met een penalty te bestraffen.  Inessa Kaagman maakte dankbaar gebruik van die buitenkans. Ajax, dat meer balbezit had, kon het overwicht niet in grote kansen uitdrukken. Er was een schot van Eshly Bakker en ook Claudia van den Heiligenberg kreeg een mogelijkheid.

Buitenveldert, dat het defensief aardig op orde had, kwam er af en toe gevaarlijk uit. Frederique Bonink was dicht bij de gelijkmaker.  Na iets meer dan twintig minuten kwam Ajax via Chantal de Ridder op 2-0. Buitenveldert wist echter niet van opgeven en ging de rust in met een 2-1 achterstand na een treffer van Roxanne Koopman.

Direct na rust liep Ajax door wederom Inessa Koopman naar 3-1. Trainer Ed Engelkes ging daarna veelvuldig wisselen. Beide ploegen kregen nog wat mogelijkheden om iets aan de stand te veranderen maar gescoord werd niet meer.

Ajax trainer Ed Engelkes: “ Over minder dan een week begint de competitie. Ik denk dat wij er klaar voor zijn. Ons doel is om in ieder geval hoger te eindigen dan vorig seizoen. Dus dat betekent minimaal een derde plaats.”

Morgen in de loop van de dag zal Het Amsterdamsche Voetbal een samenvatting en reacties van de wedstrijd op haar website publiceren.