Vrouwen Ajax verslaan ook Anderlecht

De vrouwen van Ajax hebben een goede avond achter de rug. De ploeg van Ed Engelkes won zelf met 1-4 bij Anderlecht en zag  het op derde plaats staande Telstar gelijk spelen tegen Lierse. Tessel Middag scoorde weer twee keer en maakte hij vijfde doelpunt in drie wedstrijden.

Het had allemaal nog mooier kunnen zijn maar koploper Standaard Luik boog in de blessuretijd een 2-1 achterstand tegen OH Leuven om in een 2-3 overwinning. Ondanks dat klimmen de Amsterdammers naar de derde plaats. De achterstand, met nog een wedstrijd tot de winterstop, op koplopers Standaard Luik en  FC Twente bedraagt zes punten en Telstar is inmiddels gepasseerd op de ranglijst. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma.

In Brussel was het lang wachten op de eerste treffer. Op slag van rust zorgde Claudia van den heiligenberg voor de 0-1. Tien minuten zorgde Tessel Middag voor de 0-2. Het was al weer de vierde treffer voor de Ajacied in de laatste drie wedstrijden.

Nadat Anderlecht in de 65ste minuut via een benutte strafschop van Pauline Crammer terug was gekomen tot 1-2 bepaalde Middag met haar tweede treffer van de avond voor de 1-3. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Desiree van Lunteren voor de 1-4 eindstand.

Ajax sluit volgende week het jaar 2013 af met een thuiswedstrijd op Sportpark De Toekomst tegen het laag geklasseerde AA Gent. De Belgische formatie verloor vanavond met maar liefst  9-0 van FC Twente

Foto Ajaxheldinnen.nl: Weer was er een supportersbus met de Ajax vrouwen meegereisd