Home / Algemeen / Vrouwen Ajax weer onderuit in topper tegen Standard Luik

Vrouwen Ajax weer onderuit in topper tegen Standard Luik

De vrouwen van Ajax hebben de topper tegen Standard Luik in Luik met 1-0 verloren. Door de nederlaag loopt de achterstand op tot zes verliespunten. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na rust gemaakt door Cecile de Gernier.

Het betekende de tweede nederlaag van de Amsterdammers dit seizoen. Standard is al sinds de oprichting van de BeNeLeague een van de toonaangevende ploegen in de competitie. Vorig seizoen ging Ajax ook al onderuit in Luik. Toen werd het 2-1.

Ook nu kon de ploeg van Ed Engelkes de wedstrijd niet in winst omzetten. Doelvrouw Mariek Ubachs moest al direct een paar keer handelend optreden op een inzet van Schoenmakers. Ajax werd voor het eerst gevaarlijk door een actie van topscorer Marlous Pieëte. Vlak voor rust moest Ubachs weer in actie komen. De doelvrouw stond een treffer van Kim Mourmans in de weg.

Ook na rust is de Belgische koploper de eerste die gevaar sticht. Sanne Schoenmakers raakt vlak na rust de paal en Ajax komt goed weg. Namens de Amsterdammers, die zeker twintig minuten geen kans kregen, is Eshly Bakker nog het dichtst in de buurt van het doel van Verhoeven. Niet veel later ziet Desiree van Lunteren, na een goede combinatie, haar schot geblokt worden.

Na ruim 68 minuten valt de enige treffer van de wedstrijd. Cecile de Gernier is de doelpuntenmaakster. Twee minuten na de treffer vergeet Standaard de wedstrijd te beslissen. Na balverlies van Pieete verzuimt Tessa Wullaert te scoren. Een kwartier voor tijd krijgt Pieëte de kans om haar zesde treffer van het seizoen te maken, maar Verhoeven grijpt net op tijd in. Ook op een voorzet van Bakker weet Pieete niet tot score te komen.

Ajax verliest dus haar tweede wedstrijd van het seizoen en ziet de achterstand op Standard Luik oplopen tot zes verliespunten. De Belgische vrouwen hebben echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de BeNeLeague

Foto Ajax.nl

Send this to a friend