Vrouwen Buitenveldert komen net tekort voor de landstitel

Buitenveldert heeft het seizoen in de Topklasse vrouwen afgesloten op de tweede plek. De ploeg van Hans de Winter won zelf met 3-0 van Woezik, maar zag koploper Ter Leede geen fout maken tegen ADO Den Haag. De Amsterdamse dames kwamen uiteindelijk één punt tekort voor de landstitel.

De boodschap was duidelijk voor Buitenveldert. Zelf winnen van Woezik en hopen op puntverlies van Ter Leede. De formatie uit Sassenheim stond binnen twintig minuten echter al met 2-0 voor. “Dan zakt de moed je een beetje in de schoenen. Je speelt het hele seizoen voor het kampioenschap. Je ziet die kans in de laatste wedstrijd al heel snel verdwijnen. Het wordt dan wel heel lastig. Ik heb afgesproken niets tegen de meiden te zeggen en ze lekker gewoon plezier te laten maken. Maar denk dat ze het wel wisten, want het was bij rust erg stil in de kleedkamer”, blikte De Winter terug.

Na een rustig verlopen eerste kwartier werd Buitenveldert met de minuut dreigender. Laura Kelderman nam haar ploeg op sleeptouw en was met het hoofd meerdere keren levensgevaarlijk. Na een kopbal die uit het doel werd getikt en een kopbal die voor de lijn werd weggehaald, opende Kelderman tien minuten voor de rust met het hoofd wel de score. Dit was ook de ruststand. Buitenveldert had genoeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar het bleef bij 1-0.

Toen ADO in de 65ste minuut terug kwam tot 2-1 bij Ter Leede, steeg de hoop weer bij Buitenveldert. De thuisploeg ging op jacht naar meer treffers. Onder andere Frederick Bonink (lat) en Lieselotte Wels hadden pech in de afronding. Invalster Sanne van Beek was wel koelbloedig voor de goal. Ze zorgde met een inzet laag in de hoek en een lobje voor de 2-0 en 3-0.

Genoeg voor de titel was het niet, want Ter Leede besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd : 3-1. De kater is groot bij de Buitenveldert vrouwen. De Winter kijkt desondanks met opgeheven hoofd terug naar het seizoen. “Niemand had verwacht dat we de tot de laatste dag mee zouden doen om het kampioenschap, want na zes duels stonden we met negen punten op de achtste plaats. Dat we hier nu staan met een teleurgesteld gevoel zegt dat we veel heel stappen hebben gemaakt.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Topklasse Vrouwen.

Verslag en foto’s: Justin Crombeen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)