Vrouwen Buitenveldert winnen topper van Ter Leede

De vrouwen van Buitenveldert hebben in de Topklasse gestunt tegen koploper Ter Leede. De ploeg van Hans de Winter won op eigen veld met 1-0. Chelly Drost maakte na 72 minuten de enige treffer van de middag. Daardoor komt Buitenveldert, met een duel minder gespeeld, op een punt van de lijstaanvoerder. “Geweldig dit”, glunderde De Winter direct na het laatste fluitsignaal.

“Eerder dit seizoen verloren we nog kansloos van Ter Leede (3-0, red.)”, vervolgde de oefenmeester. “Het ging nu een stuk beter. Doordat we er bovenop zaten kwam Ter Leede niet echt aan voetballen toe en moesten ze de lange bal spelen.”

De Winter zag een rommelige openingsfase, waarbij zijn vrouwen even leken te bezweken onder de spanning. Na een minuut of tien wisten de vrouwen van Buitenveldert zich te herpakken. Het lukte alleen niet om twee goede kansen te verzilveren. Aan de andere kant deden de gasten dat ook niet. Daardoor werd er met de brilstand op het scorebord gerust.

“Eigenlijk hadden we voor de pauze al moeten scoren”, zag De Winter. Daar maalde echter niemand om, want toen Drost na 72 minuten na een overtreding achter de bal ging staan, hield de bank van Buitenveldert stiekem al rekening met een doelpunt.

De middenveldster mocht voor de zoveelste keer dit seizoen aanleggen op zo’n twintig  meter van de goal. Met een heerlijke vrije trap, die via de binnenkant van de paal in het doel verdween, stelde zij de zege veilig. “Het is niet de eerste keer dat ze dit heeft gedaan”, knipoogde De Winter. “Dat heeft ze zeker al een keer of zes gedaan.”

Na de 1-0 ging Buitenveldert beter voetballen, maar het lukte de ploeg ondanks enkele grote kansen niet om afstand te nemen. “Dat is jammer, maar wat maakt het uit. We kunnen nu zelfs winterkampioen worden. Dat had ik van tevoren niet verwacht.”

Ondanks de zege op Ter Leede rekent De Winter zich niet rijk. “Het seizoen is duurt nog lang en wij kunnen ook verliezen van de onderste ploegen, maar voor nu geeft dit wel heerlijk gevoel.”

Bekijk hier de stand, het programma en de uitslagen in de Vrouwen Topklasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)