Vrouwen Kadoelen door na winst op Overbos

Afgelopen weekend hebben de vrouwen van s.v. Kadoelen zich in een directe confrontatie ten koste van tweedeklasser Overbos geplaatst voor de volgende bekerronde. Aan de hand van uitblinkster Esmeralda de Vlugt, die goed was voor twee doelpunten en twee assists, wist Kadoelen uiteindelijk met 5-1 te winnen.

Kadoelen begon goed aan de wedstrijd, nadat Kimberly van de Horst in de vijfde minuut heeft overkopt, is het na acht minuten wel raak. De bal wordt veroverd op het middenveld door Lisanne Simonides die meteen de snelle Melissa Janssen de diepte in stuurt. Deze heeft vervolgens weinig moeite om de uitgekomen doelvrouw van Overbos, Danielle Bos, te passeren: 1-0.

Kadoelen DA1 - Overbos SA1 31082013 098

Vlak voor rust is de stand weer gelijk. Overbos komt goed door aan de rechterkant en omdat niemand bij Kadoelen ingrijpt komt de centrumspits van Overbos alleen voor doelvrouw Saadia Ayaad te staan. Zij brengt in eerste instantie nog redding maar in de rebound komt de bal terecht bij een andere speelster van Overbos. Via haar voet gaat de bal in overduidelijke buitenspelpositie het doel in. Omdat dit zowel scheidsrechter Meijer als de grensrechter van Kadoelen ontgaat wordt de goal goedgekeurd.

Kadoelen DA1 - Overbos SA1 31082013 091

Kadoelen pakt na rust de draad weer op en bij de eerste beste kans is het meteen raak. Melissa Janssen legt in het strafschopgebied de bal goed breed op Esmeralda de Vlugt en die aarzelt niet en schiet met haar linker in de verre hoek de 2-1 binnen. Overbos zet na deze tegenvaller wel aan maar weet enkele mogelijkheden niet te benutten. In de 75ste minuut valt de beslissing. Een mooie combinatie tussen Melissa Janssen en Esmeralda de Vlugt wordt door laatstgenoemde hard voorgegeven en de goed meegelopen Silvana Woutersen tikt de bal bij de tweede paal binnen. Drie minuten voor tijd zet Nina Janssen goed door en speelt de bal naar Esmeralda de Vlugt. Deze kapt haar directe tegenstander uit en laat met een bekeken schot keepster Bos kansloos: 4-1. Twee minuten later viel de 5-1 na een vrijwel identiek doelpunt met dit keer Silvana Woutersen als stralend middelpunt.

Kadoelen DA1 - Overbos SA1 31082013 113

Kadoelen trainer Arie Seekles was vooral tevreden over het optreden van zijn ploeg in de tweede helft. “We begonnen goed en komen verdiend op 1-0 maar door een dekkingsfout gaan we toch met 1-1 de rust in. In de tweede helft ging het beter. De coaching ging beter en je ziet dat bepalende speelsters, meiden die nog niet gewend zijn op dit niveau te spelen beter gaan helpen. De onderlinge ruimtes waren beter en we lieten de bal het werk doen.”

Overbos trainer Janet Griffioen was minder tevreden maar heeft desondanks vertrouwen in de toekomst. “Tot de rust waren we gelijkwaardig. In de tweede helft was het een stuk minder. Waar dat aan ligt ? Ook wij moeten zeven nieuwe speelsters inpassen maar dat gaat goedkomen. Kadoelen heeft een leuke ploeg en op die nummer zeven (Esmeralda de Vlugt) hadden we vandaag geen antwoord.”

Verslag en foto’s: Merlijn Rademaker