Vrouwen Kadoelen geven in slotfase overwinning weg

Afgelopen weekend zijn de vrouwen van eersteklasser Kadoelen verslagen door Westlandia. In Amsterdam-Noord kwam de thuisclub twee keer op voorsprong. Door twee treffers in blessuretijd verloor het elftal van Arie Seekles  alsnog met 3-2.

Kadoelen was in de eerste 25 minuten de bovenliggende partij was en kreeg een aantal goede kansen . In de derde minuut is er een prima een-twee tussen Esmeralda de Vlugt en Melissa Janssen waarbij de Vlugt de verdediging te snel af is maar Westlandia-doelvrouw Daisy Puijk op haar weg vindt. Diezelfde Puijk kan in de 26e minuut niet voorkomen dat Melissa Janssen uit een knappe steekpass van Mandy Prins met een fraaie stift voor de 1-0 zorgt. Op dat moment een verdiende voorsprong.

Kadoelen - Westlandia 08092013 034

Na de openingstreffer neemt Westlandia het initiatief over en dat resulteert in enkele hachelijke momenten voor het doel van Saadia Ayaad. Vlak voor rust nog twee opmerkelijke momenten. Eerst denkt Westlandia dat de bal via Ayaad en de paal over de lijn is gegaan. Scheidsrechter Konte uit Hoorn heeft echter een overtreding op Ayaad gezien te hebben. Op slag van rust stuurt Esmeralda de Vlugt, Melissa Janssen de diepte in. Ze dreigt door te breken ware het niet dat Konte voor rust fluit.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld en nadat Westlandia net naast heeft geschoten, wordt het toch gelijk. Een doeltrap verdwijnt recht in de voeten van Marianne Goedhart. Deze bedenkt zich niet en schiet buiten bereik van Ayaad en via haar rug verdwijnt de bal alsnog in het doel. In de 69ste minuut komt de thuisclub toch weer onverwacht aan de leiding als Ayaad met een lange trap Janssen in stelling brengt. Zij snelt langs haar directe tegenstander en nadat Puijk de bal in eerste instantie weet te keren, is het Janssen die de rebound toch binnenschiet.

Kadoelen - Westlandia 08092013 042

Bij het ingaan van de blessuretijd zet Esmeralda de Vlugt,  Janssen wederom alleen voor de keepster maar dit keer gaat de bal net naast. Dit komt de vrouwen van coach Seekles duur te staan. In de 94ste minuut maait de verder uitstekend spelende Melissa Hoogendonk over de bal heen en nu wordt de bal in de lange hoek geschoten 2-2 door Cheraldo Sno. Westlandia ruikt bloed en tot overmaat van ramp  blijft de knie van Mandy Prins staan als ze wil wegdraaien om een bal weg te schieten. Monique Hordijk schiet namens Westlandia de bal snoeihard onderkant lat binnen 2-3 en als scheidsrechter Konte even later affluit is het drama voor Kadoelen compleet.

Kadoelen-coach Arie Seekles baalde flink na de wedstrijd. “In twee minuten geef je alsnog de overwinning weg in een verder matige wedstrijd. In de eerste 25 minuten hebben we voldoende kansen gehad om uit te lopen dat hebben we nagelaten.”

Verslag en foto’s: Merlijn Rademaker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)