Home / slideshow / Vrouwen kunnen vanaf 2021/2022 uitkomen in de categorie A mannen

Vrouwen kunnen vanaf 2021/2022 uitkomen in de categorie A mannen

De KNVB kwam dinsdagmiddag met historisch nieuws: vanaf 2021/2022 mogen ook vrouwen uitkomen in de categorie A voor mannen. Tot nu toe kon dat al wel in de hele jeugd en de B-categorie, maar nog niet in de A-categorie.

Directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee zegt in het persbericht van de bond: “Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Gemengd voetbal was in Nederland tot dusver mogelijk in de gehele jeugd. Zodra vrouwen echter de seniorenleeftijd bereikten, moesten zij kiezen tussen spelen in een vrouwencompetitie of gemengd blijven spelen in de B-categorie. Wij zien op basis van de huidige tijdsgeest en recente onderzoeksresultaten geen reden meer om daaraan vast te houden en kiezen voor gelijkwaardigheid en diversiteit. We willen dat meiden en vrouwen op basis van hun kwaliteiten en eigen ambities een passende plek in het voetballandschap vinden.”

Dit seizoen deed de KNVB al een pilot met vv Foarút. De 19-jarige Ellen Fokkema was de eerste vrouw die uit mocht komen in de A-categorie bij de mannen. Hoewel de competitie al na een paar duels werd stil gelegd, is er uitgebreid geëvalueerd met interviews, enquêtes, gesprekken en observaties. Die leidden tot een positieve aanbeveling en dus de invoering van deze mogelijkheid.

Wij zijn benieuwd of we ook in de regio Amsterdam komend seizoenen vrouwen zullen zien in de categorie A bij de mannen!

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend