Vrouwen Wartburgia 2 kampioen en promoveert naar eerste klasse

Het tweede vrouwen team van Wartburgia heeft zaterdag het kampioenschap binnen gehaald. Op de laatste speeldag werd CJVV verslagen. Na een lange nek aan nek race met Sporting’70 (dat met 3-1 won van DVVA) bleven de Amsterdammers de concurrent twee punten voor in de eindrangschikking.

Er was veel spanning voelbaar bij de speelsters ondanks dat CJVV op de laatste plaatst staat in de tweede klasse. Een kampioenswedstrijd is toch net altijd iets anders. Wie de tegenstander dan ook is. Ondanks de spanning speelde Wartburgia geconcentreerd en gedreven.

SAMSUNG CSC

Dat resulteerde in vele balbezit en wat kleine kansen voor onder andere Samantha Revet, Latoya Mitchel en Arsida van Velsen. Na een kwartier was het dan eindelijk raak. Leonoor van Nieuwenhuizen zorgde voor de bevrijdende treffer. Coach Monique Deenen kon slaagde een zucht van verlichting nu het kampioenschap weer een stapje dichterbij was.

SAMSUNG CSC

Van Nieuwenhuizen maakte haar status als schutter ook in deze wedstrijd waar. Met haar tweede en derde treffer, en dus een zuivere hattrick, zorgde ze voor de 3-0.

Na rust gebeurde er niet vele meer. Wartburgia 2 gaf geen kansen meer weg en als feestend werd er naar het laatste fluitsignaal toegespeeld.  Door de zege is het kampioenschap een feit en speelt het tweede vrouwen team volgend seizoen in de landelijk eerste klasse.

SAMSUNG CSC

De vrouwen van Wartburgia zullen, net als alle andere kampioenen, op het gala van Het Amsterdamsche Voetbal op maandag 26 mei in Escape worden gehuldigd door de gemeente Amsterdam.

Foto’s Patrcia Acda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)