Vrouwen Wartburgia niet te stoppen

Debutant Wartburgia heeft in de vrouwen Topklasse nog geen nederlaag hoeven te slikken. Ook in Heerhugowaard bleven de Amsterdammers aan de goede kant van de score tegen Reiger Boys.  Jorinda Schuit , voormalig speelster van Reiger Boys, werd de matchwinnaar.

3De beiden clubs hebben een rijke geschiedenis met elkaar. In 2011 promoveerde Reiger Boys ten koste van Wartburgia naar de Topklasse om vervolgens een jaar later weer te degraderen. Het afgelopen seizoen werd Wartburgia kampioen en promoveerde de ploeg uit Heerhugowaard via de nacompetitie. Het is dus niet de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen maar wel voor het eerst in de Topklasse.

2

gerda Edelman

In de eerste helft bleef de score 0-0. Hoewel Wartburgia het betere van het spel liet zien, creëerden beide ploegen kansen. De eerste grote kans was voor Wartburgia. Na zo’n twintig minuten bediende Eline Keet Sien van der Schouw die de score echter niet kon openen. Reiger Boys kreeg in die fase twee aardige mogelijkheden maar ook zij wisten het net niet te vinden.Wartburgia, dat meer bal bezit had, was slordig als het aankwam op de laatste pass. Topscorer Laure Kelderman liet een grote kans onbenut en Reiger Boys raakte nog de lat.

Waar de lat Wartburgia in de eerste helft redde was het in het tweede bedrijf precies andersom toen Suzanne Bakker haar vrije trap op de lat zag belanden. Niet veel later, acht minuten na rust, was het wel raak. Weer een vrije trap van Bakker, maar dze keer was het Jorinda Schuit die raak kopte. Juist zij deed haar oude club de das om.

Jorinda Schuit kopt namens Wartburgia de winnende treffer binnen tegen haar oude club

Een kwartier voor tijd ontsnapte Wartburgia aan de gelijkmaker. Een corner werd in eerste instantie gekeerd door keepster Eefje Musselaers maar de rebound werd, tot haar geluk, over geschoten. Shanon Molleman kreeg in de slotfase nog de kans om de 0-2 te maken maar haar inzet werd gestopt.

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van de vrouwen Topklasse.