Vrouwen Wartburgia verliezen in Enschede

In de Topklasse leden de vrouwen van Wartburgia haar tweede nederlaag van het seizoen. In Enschede werd met 2-1 verloren van Jong FC Twente dat met maar liefst zeven eerste elftal speelsters aantrad. Shanon Molleman maakte het enige Amsterdamse doelpunt.

In de beginfase was het aftasten voor beide ploegen. Jong FC Twente trok vervolgens het spel naar zich toe en nam, en hield, het initiatief in de wedstrijd. Na tien minuten spelen levert dit de eerste kans op. De keeper weet echter redding te breng op de inzet van Lisanne van Gurp. Even later komt Judith Westervelt door over de rechterkant maar krijgt Maayke Heuver onvoldoende haar voet tegen de bal waardoor de keeper de bal kan pakken.

Na 25 minuten spelen pikt Lisanne van Gurp een foute pass achterin op maar schiet oog in oog met de keeper voorlangs. Geheel tegen de veldverhoudingen komt Wartburgia na een een half uur spelen op voorsprong. Een foute pass bij het uitverdedigen wordt de bal door Shanon Molleman in één keer achter Arianna Criscione geschoten. Ook het restant van de eerst helft is het balbezit voor de beloften en moeten de Amsterdammers zich beperken tot verdedigen. Kansen worden niet meer gecreëerd waardoor er gerust wordt met een 0-1 achterstand.

Bij de start van de tweede helft is er direct een gevaarlijk moment voor het doel van de Italiaanse keeper. Ze weet de bal net net weg te werken. Jong FC Twente Vrouwen probeert het tempo in balbezit omhoog te krijgen en zet vroeg druk op de opbouw van Wartburgia. Tien minuten gespeeld in de tweede helft levert dit voor Lisanne van Gurp een schotkans op nadat ze is vrijgespeeld door Zoï van de Ven. De keeper verwerkt de bal tot hoekschop. Uit deze hoekschop schiet van de Ven net naast bij de eerste paal.

Na een uur spelen vindt Demi ter Maat met een afgemeten bal van Gurp die deze bal met een lob over de keeper tot doelpunt promoveert. Het overwicht in balbezit levert nog verschillende kleine kansen op voordat Veronica Napoli op een crosspass van Laika Boerrigter oog in oog met de keeper het net weet te vinden. In de fase die volgt heeft Jong FC Twente Vrouwen nog verschillende grote kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Wartburgia wordt slechts nog één keer gevaarlijk maar kan buiten het onder druk zetten van de opbouw niet meer gevaar stichten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de vrouwen Topklasse.