Vrouwen Wartburgia winnen ook tweede duel

De vrouwen van Wartburgia hebben hun goede competitiestart een prima vervolg kunnen geven. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen kenden de Amsterdamse vrouwen weinig problemen met FC Gerle uit Wehl en wonnen zij met 0-4.

Wartburgia kwam sterk uit de startblokken. Al na drie minuten stond het scorebord op 0-1. Uit een corner werd de afvallende bal door Gerda Edelman met links tegen de touwen geschoten. Na deze goal leek het wel of Wartburgia dacht dat zij er al waren. De vrouwen uit Amsterdam waren keer op keer te laat, duels werden niet gewonnen en aan de bal waren de speelster onzuiver en gehaast. De vrouwen van FC Gerle konden echter weinig tot geen kansen creëren en dus werd er met een 0-1 tussenstand gerust.

SSTeamfoto dames 1 kopie

Na de pauze verscheen er een ander Wartburgia. Met veel meer overtuiging en goed positiespel moest FC Gelre zich voornamelijk richten op het verdedigen.

In de 47ste miniuut werd Wartburgia bij de 0-2 geholpen door de thuisploeg doordat een corner van Suzanne Bakker uiteindelijk in eigen goal werd verwerkt. Nog geen tien minuten later was het Bouchra Moudou die, bij een van haar eerste balcontacten, de 0-3 achter Jantien Wanrooij schoot na een mooie steekbal door het midden van Bakker.

Tien minuten voor tijd was het Laura Kelderman die, na goed terugleggen van de ingevallen Jorinda Schuit, beheerst de 0-4 binnen schoot. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd moest keepster Eefje Muselaers nog handelend optreden bij een counter van FC Gelre om zo haar doel schoon te houden.

Met zes punten uit twee wedstrijden is Wartburgia momenteel gedeeld koploper in de topklasse. Volgende week wacht de confrontatie met The Knickerbockers in Groningen.