Home / Algemeen / V&V buigt tegen Zuidoost United 2-0 achterstand om in zege

V&V buigt tegen Zuidoost United 2-0 achterstand om in zege

In de zaterdag vierde klasse D heeft Vlug en Vaardig laagvlieger Zuidoost United verslagen. Het elftal van Edwin van der Raad speelde het eerste half uur niet goed en kwam, ondanks een rode kaart bij de thuisclub, op een 2-0 achterstand. In de tweede helft kreeg Zuidoost United nog een rode kaart en wist V&V de achterstand om te buigen naar een 2-6 overwinning.

Het eerste half uur was V&V, hoewel maar matig spelend, de bovenliggende partij en creëerde het kansen. Met name Gerben Bolten kreeg een paar grote kansen. In de 22e minuut  schoot hij, komend van links,  de bal snoeihard op de paal. De jonge scheidsrechter Olgun, die zeer punctueel floot, drukte zijn stempel op de wedstrijd door Mitchel Vos, de nummer 4 van ZO United, kort achter elkaar twee gele kaarten te geven, beide voor nogal futiele overtredingen. Zo stond V&V in de 34e minuut met elf tegen tien.

In plaats daarvan te profiteren, ging de ploeg rommelig spelen. Was daarvoor geen kans weggegeven, in de laatste fase van de eerste kwam de thuisploeg met snelle counters een paar keer goed door. En in plaats dat V&V op voorsprong kwam – Marvin Calor schoot vlak voor rust op de lat – wist ZO United te scoren. Na een snelle uitbraak op rechts werd de bal teruggelegd op aanvoerder Carlo Mac Nack, die hard en zuiver inschoot, buiten bereik van doelman Daniël Pommerel.

20140118_163911

Wie dacht dat V&V na de rust uit een ander vaatje zou tappen, had het mis. Zeven minuten na rust kwam United op 2-0 na weer een snelle uitbraak. Dit keer scoorde Wellington Montero de la Cruz, met spits Winston Willemd de gevaarlijkste man aan de kant van de zuidoost-Amsterdammers. Toch wist Gerben Bolten, na een goede aanval, na een kwartier fraai te scoren en zo V&V weer hoop te geven. De wedstrijd kantelde in de tweede helft na alweer een rode kaart in de 64e minuut, nu voor verdediger Stephan Kalse, die ruim op de helft van de tegenstander een oliedomme overtreding maakte en kon vertrekken.

Plotseling kwam er leven in de ploeg, mede omdat Mink Terpstra in het veld gekomen was voor Davey Huisman.  Dit resulteerde al heel snel in de gelijkmaker van Bas Rouwenhorst, die zich, na aangeven van Mink Terpstra, fraai vrijmaakte en onhoudbaar voor doelman André Linscheer inschoot. Even later punterde Marvin Calor de bal op de paal en schoot Marco Brouwer de rebound hoog over.

Het duurde tot de 80e minuut voordat V&V op een inmiddels verdiende voorsprong kwam, middels een prachtig doelpunt van Gerben Bolten. Komend van rechts schoot hij met links onhoudbaar in de verre hoek. Inmiddels was het team van ZO United ingestort. De spelers waren na de winterstop nog niet geheel fit en om de haverklap moest de waterzak van V&V, die broederlijk gedeeld werd, het veld in. Dit resulteerde in de 84e, 87e en 89e minuut in doelpunten van Bas Rouwenhorst (een bekeken en geplaatste bal in de hoek), Dave Jansen en Marco Brouwer. Waardoor er toch nog een riante 2-6 einduitslag genoteerd kon worden. 

Foto’s en verslag Rien van Tilburg

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!