V&V eenvoudig langs Arsenal

V&V heeft in de vierde klasse D haar vierde overwinning op rij geboekt. De ploeg van Edwin van den Raad deelt de koppositie nu samen met KDO. Ook tegen Arsenal kwam Vlug en Vaardig nauwelijks in de problemen; 4-1

Het team van Arsenal bestaat geheel uit Britse spelers, die dan ook op z’n Engels voetballen: fysiek, veel inzet, sterk in de lucht en met een overzichtelijke techniek. Vlug en Vaardig miste Bas Rouwenhorst (blessure) en Wolter Top. Daardoor begon Marvin Calor weer in de basis en Stephan Kalse als linksachter.

De eerste vijf minuten tikte V&V de bal rustig rond. Die rust was na een kleine tien minuten snel verdwenen, toen de behendige Mbamba zich goed vrij speelde en scoorde.

Na iets meer dan een kwartier minuten – V&V mocht niet klagen dat het nog steeds 0-1 was – nam Gerben Bolten met links vanaf rechts een vrije trap, die door Stephan Kalse ingekopt leek te worden, maar de bal was al over de lijn: 1-1. In de volgende tien minuten kreeg Mink Terpstra twee goede kansen, maar scoorde niet. Zijn assist op Marco Brouwer, die geplaatst inschoot, was wel doeltreffend (2-1). Even later kwam Terpstra goed weg, toen de scheidsrechter een schwalbe in de zestien niet bestrafte.

Gert van Dijk voorkwam een treffer van Arsenal door na een hoekschop de bal op de lijn tegen te houden. Zes minuten voor rust werd de bal wel op de stip gelegd toen (alweer) Terpstra wilde uithalen, maar hij aangetikt werd (3-1).

Vlug en Vaardig voetbalde goed de eerste helft en kreeg op rechts, met de steeds opkomende Michiel van Tilburg, veel ruimte. Het centrale duo, Martin vd Meer en Michael Diepenbos (verdedigend sterk, opbouwend minder), kon steeds meer controleren. Maar de vrije trappen en hoekschoppen van Arsenal bleven gevaarlijk.

De tweede helft was van de kant van de thuisploeg van een bedenkelijk niveau. Hotseknotsvoetbal, veel fouten, slechte passes en een handvol kansen niet benut. Marvin Calor (2x), Mink Terpstra (2x) en Dave Jansen wisten niet te scoren uit riante positie. Tekenend was de misser van Mink Terpstra. Invaller Dion Huisman ontfutselde de keeper de bal op achterlijn, legde bal panklaar neer, maar Terpstra wist op twee meter voor een leeg doel, niet te scoren, een prestatie van formaat.

Inmiddels was het na 20 minuten wel 4-1 geworden toen Dave Jansen uit een hoekschop en een assist van Michiel van Tilburg scoorde. De paar kansjes die Arsenal in de tweede helft kreeg, kwamen uit fouten van V&V. Man of the match: scheidsrechter Kok, die voortreffelijk floot, een niveau wat je in deze klasse zelden ziet.