V&V houdt de schade beperkt in eerst wedstrijd tegen Haarlem

De eerste wedstrijd in de nacompetitie om promotie naar de derde klasse (of degradatie naar de vierde klasse) heeft vierdeklasser V&V een kleine 2-1 nederlaag opgeleverd. Aan de Jan Gijzenkade werd met 2-1 verloren van Haarlem Kennemerland.

Vlug en Vaardig startte in nagenoeg dezelfde opstelling als in de laatste competitiewedstrijd tegen sv Diemen. Alleen doelman Redouan Krap nam de plaats in van Daniël Pommerel.

De wedstrijd was nauwelijks begonnen of V&V keek al tegen een achterstand aan. Mark van Baren maakte een nogal onbesuisde overtreding. De scheidsrechter was van mening dat dit net buiten de zestien gebeurde, maar het was er binnen. Dat hielp helaas niet want Rudy Nicola – zijn traptechniek zou V&V nog vaker problemen bezorgen – schoot de bal onberispelijk in het doel (1-0).

IMG-20140517-WA0003

Na een onzeker begin van V&V kregen de Amsterdammers na een minuut of tien meer grip op de wedstrijd. Mogelijkheden om te scoren bleven echter uit. Huub Eikenboom kopte naast uit een van de vijf hoekschoppen in de eerste helft en een schot van Marco Brouwer, na goed opkomen van centrale verdediger Martin van de Meer werd door doelman Elwin van Grootleest onschadelijk gemaakt.

V&V mocht niet klagen dat een handsbal van Gert van Dijk in het strafschopgebied door de scheidsrechter niet als overtreding beoordeeld werd. De grootste kans in de eerste helft was voor de voortreffelijke spits en aanvoerder Jeffrey Klein, die een voorzit van links van Rudy Nicola voor een vrijwel leeg doel over lepelde.

De tweede helft was voor de toeschouwers veel leuker. Aanvankelijk leek het  een kopie te worden van de eerste helft. Na vier minuten werd een hoekschop van (alweer) Rudy Nicola op het hoofd van Randy Hendriks geplaatst en Hendriks kopte onhoudbaar binnen (2-0). V&V ontsnapte daarna aan een ruimere achterstand.

De wedstrijd kantelde toen de zeer bal vaste Regilio Wooding ingebracht werd voor Huub Eikenboom. Er kwam meer rust in het spel van V&V en dat resulteerde in meer druk op het doel van de Haarlemmers. Dat leidde in de 67e minuut tot de 2-1. Rechtsachter Michiel van Tilburg bouwde op en speelde Regilio Wooding in, die in het centrum met een boogbal achter de verdediging Marco Brouwer aanspeelde, die vervolgens met een bekeken lob wist te scoren.

IMG-20140517-WA0002

In de laatste twintig minuten maakte V&V aanspraak op de gelijkmaker door het thuisteam voortdurend onder druk te houden en kansen te creëren middels onder anderen Wooding en Marvin Calor.

Over negentig minuten mag Vlug een Vaardig zeker niet ontevreden zijn met deze uitslag. De ploeg van Edwin van der Raad heeft nog voldoende om het in de thuiswedstrijd recht te zetten.