V&V in tweede helft ruim langs RAP

Vlug & Vaardig houdt in de zaterdag vierde klasse C de druk op koploper ZSGO/WMS. De ploeg van Edwin van der Raad won zelf op bezoek bij RAP. Na een 1-3 ruststand liep de nummer twee uiteindelijk uit tot een eenvoudige 2-7 overwinning.

Na 15 seconden had V&V al op voorsprong kunnen komen. Vanaf de aftrap zette Michiel van Tilburg de aanval op, Marvin Calor gaf van rechts voor en Regilio Wooding tikte de bal met buitenkant rechts in de hoek. Keeper Moorman voorkwam erger. Twee minuten later was het wel raak. Na slecht uitverdedigen kreeg Wooding de bal, gaf deze mee aan Calor, die een verdediger omspeelde en scoorde de 0-1. In de eerste helft had V&V een groot veldoverwicht en had vaker kunnen en moeten scoren. Met name Marco Brouwer kreeg en paar goede mogelijkheden.

Maar, zoals de voetbalwet luidt, als je zelf niet scoort… In de 24ste minuut kwam de beste man aan de kant van RAP van eigen helft opzetten, passeerde als laatste verdediger Gert van Dijk en schoot onhoudbaar de gelijkmaker binnen. Na nog een kopbal over van Marco Brouwer en een hard schot van Michiel van Tilburg, dat stuitte op de keeper, nam V&V in de slotminuten van de eerste helft toch afstand. Eerst benutte doelman Redouane Krap zijn penalty, na en overtreding op Wooding. Even later liet doelman Moorman een hoekschop van Brouwer los en kon Marvin Calor van dichtbij intikken. Daarmee bepaalde hij de ruststand op 1-3.

RAP - V&V

In de tweede helft begon V&V ongeconcentreerd en slordig. Dat leidde binnen tien minuten tot een tegentreffer toen keeper Krap uit een hoekschop de bal wegsloeg en Alon Cohen van de rand van de zestien met een lob kon scoren. Daarna liep de score aan de andere kant van het bord snel op. In de 56e minuut scoorde Wooding van dichtbij uit een assist van Rachid Moufid en tien minuten later kopte Michiel van Tilburg de bal in uit alweer een hoekschop. In de 79e minuut scoorde Marco Brouwer uit een slim passje van Gert van Dijk en deze laatste zorgde een paar minuten voor tijd voor de eindstand, toen hij vrij in kon schieten na en scrimmage voor het doel. Aan dit laatste doelpunt zat een luchtje en een staartje. Marvin Calor leek hands te maken, scheidsrechter Verkleij nam dit niet waar en de doelman van RAP kon na protesteren en een tweede gele kaart vertrekken.

Met in de laatste drie wedstrijden dertig doelpunten voor en vier tegen, lijkt V&V zich op te kunnen maken voor de nacompetitie. De ploeg van Edwin van der Raad staat namelijk een punt achter ZSGO/WMS, dat ook nog een wedstrijd tegoed heeft.

Verslag: Rien van Tilburg