V&V klaar voor nacompetitie na 9-1 winst op Diemen

In de zaterdag vierde klasse B heeft V&V het seizoen in stijl afgesloten. Diemen werd met 9-1 verslagen en dus oogt de ploeg van Edwin van der Raad klaar voor de nacompetitie om zo promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

Een aantal spelers heeft al afscheid genomen van Vlug en Vaardig en dat betekende dat Van der Raad  de laatste competitiewedstrijd tegen Diemen begon met een paar andere spelers in de basis: Rachid Moufid, Huub Eikenboom en Mark van Baren. Michiel van Tilburg en Wouter Oosterloo waren weer terug van een blessure.

Ondanks de vele regen was het veld uitstekend bespeelbaar. En na twee pogingen (hulde aan Nico Boot!) waren ook de lijnen zichtbaar. Met twintig minuten vertraging – een paar spelers van Diemen, maar vooral de tenues, stonden in de file – kon de uitstekende scheidsrechter Van den Boogaard voor de aftrap fluiten.

V&V speelde een uitstekende eerste helft, een van de beste van het seizoen. Met goed combinatiespel en een geconcentreerde verdediging onder leiding van Martin vd Meer, en Gert van Dijk naast hem in het centrum, werd Diemen onder druk gezet. Dat leidde in de twaalfde minuut tot de openingstreffer, toen aanvoerder Bas Rouwenhorst een schot via de binnenkant van de paal weer in het veld zag ketsen en Rachid Moufid met een bekeken en geplaatst schot in de verre hoek kon scoren.

Nog diezelfde minuut werd het 2-0 toen Marvin Calor, die vlak daarvoor geel incasseerde voor een wat onbehouwen overtreding, een voorzet van Marco Brouwer goed afrondde. In de 21e minuut belandde een vrije trap van Huub Eikenboom buiten bereik van doelman Nordin Heus op de lat.

Na een half uur uitstekend spel van V&V leidde onnodig balverlies op het middenveld (met teveel mensen voor de bal) tot een tegentreffer van aanvoerder Dean Refos. Even later, rond de 35e minuut, was het binnen een minuut weer twee keer raak. Eerst scoorde Marco Brouwer op aangeven van Marvin Calor en onmiddellijk daarna leek Brouwer alleen op het doel af te gaan, gleed uit en wist Rachid Moufid met een mooie lob te scoren.

De score had de eerste helft al veel hoger uit kunnen vallen. Rechter verdediger Michiel van Tilburg kon drie keer opstomen langs de zijlijn en een goede voorzet afleveren; alle drie keer had de bal in het doel kunnen (en moeten) belanden. En vlak voor rust, en vlak voordat hij met een lichte hamstring blessure gewisseld zou worden, slaagde Mark van Baren er in voor langs te koppen, wat lastiger was dan in het doel.

De tweede helft was nauwelijks begonnen en invaller Jasper van Abeelen nauwelijks warm of hij rommelde zich na aangeven van Marco Brouwer langs een tweetal verdedigers en scoorde door de benen van de doel de vijfde treffer.

20140510_161045-1

De 6-1 kwam weer op naam van Moufid, toen Marco Brouwer, na het omzeilen van de buitenspel val de bal breed legde. En hij scoorde zijn vierde en vijfde doelpunt in de 71e en 81e minuut na aangeven van resp. invaller Regilio Wooding en Marco Brouwer. Bas Rouwenhorst wist nog bijna met het hoofd te scoren en ook invaller Elwin Kroese zou bijna zijn eerste V&V-doelpunt aangetekend hebben.

Marco Brouwer mocht vlak voor tijd zijn tweede en V&V’s negende scoren toen een uittrap van doelman Daniël Pommerel – die halverwege de tweede helft nog een prachtige redding verrichtte – over de zijlijn leek te gaan, een verdediger van Diemen de bal binnen wist te houden, uitgleed en Jasper van Abeelen vrije doortocht gaf. Zijn ‘balletje breed’ was door Brouwer niet te missen.

Klik hier voor het complete schema van de nacompetitie

Verslag en foto’s Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!