V&V koploper in 4C na zege op De Germaan

V&V is 2015 meer dan goed gestart. De ploeg van Edwin van der Raad won met 1-5 bij de Germaan en zag concurrenten ZSGOWMS en FC Amsterdam punten morsen. Omdat ook het eerder gestaakte duel tegen OSC ij winst werd omgezet door de KNVB is V&V nu koploper in de vierde klasse C.

Het was lang onzeker of de wedstrijd op sportpark Eendracht door zou gaan, zelfs op kunstgras. De herkeuring vond plaats vlak voor de wedstrijd. Uiteindelijk lag het veld er nagenoeg sneeuwvrij bij en was goed bespeelbaar.

DSC_1213
Het eerste kwartier bakte V&V er niet veel van. Veel slordigheden zorgde er voor dat veel ballen niet aankwamen. De Germaan was in die fase dan ook een stuk sterker ondanks dat dat geen lansen opleverde. Sterker nog, de eerste kans was voor V&V toen Marco Brouwer een vrije trap nam en Raoul Russel zijn kopbal via de lat over zag gaan.

Het beeld van de wedstrijd kantelde, toen na 24 minuten, dit keer na een goede voorbereidende actie van Russel, Marco Brouwer hard inschoot en de bezoekers op voorsprong zette (0-1). Vervolgens brak een V&V-kwartiertje aan, met als hoogtepunt het tweede doelpunt na een klein half uur. Aanvoerder Bas Rouwenhorst gaf de bal in de diepte mee aan spits Regilio Wooding, die de bal prachtig langs doelman Matthijs van Camerijk krulde (0-2).

DSC_1381

De laatste tien minuten was de thuisclub weer de bovenliggende partij. Vijf minuten voor rust leidde dat tot de aansluitingstreffer, toen Rachid Moufid een bal ongelukkig verlengde, waarna Sebastiaan de Jong – met afstand de gevaarlijkste man bij De Germaan – gemakkelijk kon scoren (1-2). Dezelfde De Jong, die verder goed verdedigd werd door Elwin Kroese, was op slag van rust dichtbij de gelijkmaker, maar de van dichtbij ingeschoten bal ketste via de onderkant van de lat weer het veld in.

Na rust stelde Vlug en Vaardig al snel orde op zaken en kon Marvin Calor twee keer op bijna identieke wijze scoren. In de 48e minuut belandde een uittrap van doelman Redouane Krap achter de verdediging en liet Calor de keeper kansloos. En in de 55e minuut was een lob over de doelman na een assist van Marco Brouwer goed voor het vierde doelpunt van V&V (1-4).

DSC_1384

Na 65 minuten werd Raoul Russel vervangen door Laurence Rutte. Hij stond koud in het veld of hij werkte bijna een corner in het doel, maar uit dezelfde aanval wist hij enkele seconden later wel te scoren. Al verdachten De Germaanspelers hem ervan dat hij zijn hand daarbij gebruikt had. Scheidsrechter Stapel keurde de treffer echter goed.

Vlug en Vaardig was in deze fase veel beter. Vooral Regilio Wooding draaide zijn tegenstander(s) helemaal dol. In de slotfase, waarin Hichame Nairy en Huub Eikenboom nog in het veld kwamen voor Michiel van Tilburg en Bas Rouwenhorst, wist doelman Krap nog een keer een doorgebroken speler van scoren af te houden en pegelde Marco Brouwer de bal via de keeper op de lat.

Kijk voor alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C.