Foto Jeroen de Kock: V&V-trainer Edwin van der Raad

V&V moet nu al vrezen voor degradatie na 12-1 nederlaag

In de derde klasse B heeft V&V maar liefst met 12-1 verloren van Zandvoort. Een ongekend grote nederlaag. Een toeschouwer van Zandvoort merkte op dat het tweede elftal nog van V&V gewonnen zou hebben. Omgekeerd zou het tweede elftal van V&V waarschijnlijk tegen Zandvoort niet met zo’n grote nederlaag van het veld gegaan zijn.

Wat ging er mis? Veel blessures (ook van tevoren) en niet-fitte spelers. Zo moest in de warming-up Laurence Rutte constateren dat het niet ging, viel Niels van Elsas na een kwartier uit na een botsing met zijn tegenstander, was het eerste ‘balcontact’ van zijn vervanger Jasper van Abeelen een knietje op het dijbeen, waardoor hij er na de rust vanaf moest. En zo ging het maar door….

Wat ging er verder mis? De voorhoede van V&V heeft nauwelijks één goede bal gegeven. Doelman Jorrit Schmidt van Zandvoort moest na een uur spelen het eerste schotje incasseren en tien minuten voor tijd, bij een stand van 9-0, de bal uit het doel halen. De enige keer dat Leroy Hardenberg iets nuttigs met de bal deed.

In de eerste helft, met de stormachtige wind schuin tegen, gaf V&V vier keer gemakkelijk een doelpunt weg. Bij de 1-0 speelde Younnes Oumaati de bal in de voeten van de tegenstander, waarna een eenvoudig doelpunt volgde. Bij de 2-0 gaf hij zijn doorgebroken tegenstander, spits en uitblinker Maurice Moll, in de zestien een zodanig licht duwtje, dat alleen de scheidsrechter het zag: penalty en 2-0. Bij de 3-0 kreeg Koen Michielsen zoveel ruimte dat hij met een overigens prachtig schot van ruim twintig meter scoorde en ook de 4-0 was een cadeautje.

Toen het in de eerste minuut na rust 5-0 werd, was de energie bij V&V er helemaal uit. In de laatste twintig minuten vielen er nog zes doelpunten. Bovendien waren er nog schoten op de lat en twee op de paal. Voor doelman Redouane Krap, die nog een handvol prima reddingen verrichtte, een dramatische middag.

Natuurlijk kan niet onvermeld blijven dat Zandvoort het geweldig uitspeelde, snel combineerde en er, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds meer zin in kreeg.

Zoals vorige week al aangegeven: V&V zal na de winterstop een nieuwe start moeten maken om nog zicht te houden op een langer verblijf in de derde klasse. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van 3B.