V&V ontsnapt aan nederlaag tegen Nieuw West

In de zaterdag vierde klasse C heeft Vlug en Vaardig mede dankzij doelman Redouane Krap gewonnen van Nieuw West. Nieuw West vocht zich van een 2-0 achterstand terug naar gelijkspel, maar dankzij knappe reddingen van Krap en een doelpunt in de slotminuten, won V&V uiteindelijk toch met 3-2.

De openingsfase was voor Nieuw West, met na een minuut of tien al een eerste waarschuwingsschot van de spits van Nieuw West Abdelkader Rabhi, verreweg de beste speler op het veld. Zijn inzet eindigde net voorlangs. Met name de voorhoede van V&V bakte er intussen niets van, ballen werden met regelmaat in de voeten van een tegenstander gespeeld. Spits Regilio Wooding kreeg halverwege de eerste helft binnen een paar minuten twee riante kansen, maar benutte geen van beide. In de 38e minuut liep Rabhi weg uit de rug van Mark van Baren, maar doelman Krap verrichte zijn eerste belangrijke redding.

DSC07670

Vlak voor rust leek eerst Nieuw West te gaan scoren. Een voorzet op maat van Rabhi vanaf de achterlijn werd van dichtbij door de vrijstaande aanvaller Kalid Nai Hiassi huizenhoog over geschoten. Uit de eerste aanval erna kwam V&V toch op voorsprong toen Marco Brouwer vanaf eigen helft op kon stomen naar het doel van de bezoekers en doelman Ben Kassem kansloos liet. 1-0.

Arbiter Vacean, die erg goed floot, had nauwelijks het startsein voor de tweede helft gegeven of V&V breidde de voorsprong uit naar 2-0. Een voorzet van de verder onzichtbare Rachid Moufid werd bij de tweede paal ingetikt door de attente Marvin Calor; zijn enige wapenfeit deze middag.

DSC07642

Daarna begon Nieuw West aan de boom te schudden en kwam V&V steeds meer onder druk te staan. Eerst scoorde Rabhi onhoudbaar voor de V&V-doelman de 2-1. Daarna, in de 51e minuut, wist Krap tot twee keer toe op onnavolgbare wijze een speler van Nieuw West van scoren af te houden. Ruim tien minuten later deed hij hetzelfde nog eens. Intussen kwamen Wooding en Brouwer uit voorzetten van rechtsachter Michiel van Tilburg ook in kansrijke positie. Maar ook de doelman van Nieuw West onderscheidde zich. Een grote kans voor V&V was er een kwartier voor tijd, toen eerst Rachid Moufid de bal voor het inschieten had maar hij de bal breed legde op Wooding, die er nog beter voor stond, maar ook niet wist te scoren.

In de 80e minuut kreeg de voor Elwin Kroese ingevallen Wouter Oosterloo de bal ongelukkig op zijn knie, waarna Rabhi de gelijkmaker kon aantekenen. V&V leek rijp voor de slacht, maar in de 87e minuut kopte Michiel van Tilburg een hoekschop van Marco Brouwer fraai in het doel. In de laatste minuut van de officiële speeltijd leek V&V toch nog een ruime overwinning te gaan boeken toen Brouwer mocht  aanleggen voor een strafschop na een handsbal. Maar de doelman van Nieuw West bekroonde zijn goede wedstrijd en stopte de zwak ingeschoten penalty. Na bijna vijf minuten billen knijpen in de extra tijd – Nieuw West kreeg nog vier hoekschoppen – klonk het verlossende eindsignaal voor V&V. De wedstrijd eindigde in 3-2.