V&V verslaat De Eland maar verliest Terpstra

In de zaterdag vierde klasse D heeft Vlug en Vaardig met 2-1 gewonnen van SDC De Eland, maar de ploeg van Edwin van der Raad verloor wel Mink Terpstra. De aanvaller kwam ongelukkig neer na een lichte overtreding van Charles Fortes en moest naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk zit zijn seizoen er op.

Omdat een drietal basisspelers geblesseerd of afwezig waren bij V&V was met name de verdediging aangepast. Gert van Dijk begon als rechtsachter, aanvoerder Bas Rouwenhorst vormde samen met Martin van der Meer het centrum van de defensie en Michael Diepenbos was linkerverdediger. Voor het eerst dit seizoen startte Rachid Moufid in de basis als linkerspits.

Na een bezoek uit het ziekenhuis bleek dat Terpstra zijn kuitbeen heeft gebroken De komende week moet hij in t gips en daarna zal een operatie volgen. Terpstra laat op Facebook weten een zeer lange revalidatie te verwachten.

Eigen foto: Mink Terpstra brak tegen De Elannd zijn kuitbeen

De eerste helft was niet om aan te zien. Er werd door V&V slecht ingespeeld en veel passes kwamen niet aan. Zeker het eerste half uur hadden de bezoekers een licht veldoverwicht, maar behalve een kansje na vijf minuten, slaagde ook zij er niet in gevaarlijk te worden. Pas in de 28e minuut kon V&V voor het eerst gevaarlijk worden, maar het schotje van dichtbij van Marvin Calor was recht in de handen van de doelman van De Eland. Vijf minuten voor rust kreeg Mink Terpstra een goede mogelijkheid uit een voorzet van Davey Huisman.

20140315_160349-1

De tweede helft, die bijna 25 minuten te laat begon, was in elk geval een stuk levendiger en aantrekkelijker dan de eerste helft, al was het spel nog steeds niet om over naar huis te schrijven. Jasper van Abeelen maakte voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de hoofdmacht en speelde prima. Al na twee minuten was hij betrokken bij het eerste doelpunt. Marvin Calor rommelde zich bij de achterlijn langs een paar tegenstanders, Jasper van Abeelen legde de bal terug op Marco Brouwer, die van dichtbij de hoek voor het uitkiezen had: 1-0. V&V was in die fase veel gevaarlijker.

Een curieus moment was een vrije trap van Bas Rouwenhorst van de eigen helft. Met de wind in de rug stuitte de bal over de uitgelopen doelman en leek in één keer in het doel van De Eland te belanden, maar een verdediger wist de bal nog net tot hoekschop te verwerken.

Het tweede doelpunt hing in de lucht en viel ook in de 62e minuut – maar wel aan de kant van De Eland. Linkerspits Nazahree Orna legde Gert van Dijk in de luren en zijn voorzet belandde bij de tweede paal op het hoofd van Ruud Liauw Angie, die diagonaal binnen kopte.

Het was een van de weinige kansen van De Eland in de tweede helft, hoewel de snelle omschakeling regelmatig dreigend oogde. Na ruim een uur kwam V&V weer op voorsprong, toen Rachid Moufid na een lange en diepe bal op kon stomen richting doel en de bal knap in de korte hoek binnen schoot. Door gemekker over de arbitrage moest scheidsrechter Bouwman in de slotfase twee spelers van De Eland nog een gele kaart geven.

Met name de harde en strakke voorzetten van Dave Jansen zorgden regelmatig voor gevaar. Jasper van Abeelen en Marco Brouwer kregen nog goede kopkansen, maar het bleef bij 2-1.