V&V walst over AGB, acht goals Gerben Bolten

In de zaterdag vierde klasse D heeft Vlug en Vaardig voor een superscoer gezorgd. AGB werd met maar liefst 15-0 verslagen. Gerben Bolten was de grote man door acht keer te scoren. Het werd de grootste overwinning van V&V ooit. Je kunt bij dit soort uitslagen wel afvragen of het samenvoegen van de vierde en vijfdeklasse zinvol is

Dit zijn geen uitslagen die vaak voorkomen in de competitie. Sterker nog, deze 0-15 tegen buurman AGB is de grootste competitieoverwinning ooit van Vlug en Vaardig. En lekker voor het doelsaldo dus, 29 doelpunten na drie wedstijden.

Alvorens tot een opsomming van de doelpunten over te gaan, allereerst een paar indrukken van de wedstrijd. Gerben Bolten (tevens man of the match) scoorde maar liefst acht keer. Mink Terpstra scoorde niet alleen twee keer, maar was ook goed voor acht assists en was de meest actieve man aan de kant van V&V. De voorwaartsen en middenvelders hadden, als alle kansen benut zouden zijn geweest, het aantal doelpunten zeker verdubbeld.

Vlug en Vaardig bleef tot het eind geconcentreerd spelen, goed combineren en niet voor eigen succes gaan. Ook de spelers van AGB verdienen een compliment. Ondanks het toch wat sneue scoreverloop, lieten ze het hoofd niet hangen en bleven sportief. Hun eerste schot op doel was er pas in de 87e minuut….Doelman Daniël Pommerel hield voor het eerst de nul en hoefde zich daar niet bovenmatig voor in te spannen.

Meest besproken man binnen en buiten de lijnen was scheidsrechter Diaz, die deze wedstrijd floot alsof het een risicowedstrijd in de Champions League betrof. Hij vond zijn fluiten en interpretatie van de spelregels veel belangrijker dan de wedstrijd. Punctueel fluiten is nog de meest neutrale omschrijving. Zo gaf hij na 20 minuten in de tweede helft Michiel van Tilburg een gele kaart omdat hij – het spel lag stil vanwege een blessurebehandeling – even zijn ondershirt uit wilde doen, nadat het zonnetje was doorgebroken. Overtreding 09: onsportief gedrag door (bv.) shirt uittrekken……. Gekker moet het niet worden.

Gelukkig reageerden de spelers van beide teams nauwelijks op al het gefluit van de scheidsrechter. En zo hoort het ook.

Het scoreverloop (tussen haakjes in welke minuut):

• 0-1 (7): Gerben Bolten, assist Mink Terpstra
  • 0-2 (19): Gerben Bolten, assist Mink Terpstra, die de bal van een tegenstander afpakte en ‘m panklaar klaarlegde
  • 0-3 (20): Gerben Bolten, die vanaf recht van de achterlijn naar binnen trok en hard in de korte hoek schoot
  • 0-4 (26): Mink Terpstra die na aangeven van Marvin Calor alleen op de keeper afging. Hij zou dit nog een aantal malen doen in de wedstrijd en vervolgens een medespeler in staat stellen om eenvoudig te scoren
  • 0-5 (40): Gerben Bolten, nadat hij een terugspeelbal onderschepte
  • 0-6 (53): Wolter Top kopte een hoekschop van Gerben Bolten binnen
  • 0-7 (55): een hard schot van Gerben Bolten
  • 0-8 (57): Mink Terpstra uit een assist van Gerben Bolten
  • 0-9 (65): Een prachtige kopbal van Marvin Calor na een al even fraaie voorzet van rechts van Michiel van Tilburg
  • 0-10 (70): Marco Brouwer, net 10 minuten in het veld voor Dave Jansen die vorige week niet geblesseerd was geraakt (dat was Davey Huisman). Assist Marvin Calor
  • 0-11 (72): Gerben Bolten van dichtbij, voorbereiding Mink Terpstra
  • 0-12 (77): kopie van het elfde doelpunt (Gerben Bolten, assist Mink Terpstra)
  • 0-13 (79): Marvin Calor, assist Mink Terpstra
  • 0-14 (90): Marvin Calor na een solo van achter de middellijn
  • 0-15 (90+3): Gerben Bolten, assist Mink Terpstra