V&V walst over SC De Eland heen (0-8)

In de zaterdag vierde klasse C doet V&V er alles aan om in het spoor van koploper ZSGOWMS te blijven. De ploeg van Edwin van der Raad won met 0-8 van De land, maar zag ok dat ZSGO de topper van FC Amsterdam wist te winnen.

Vlug en Vaardig liep ongeveer 1 op 3. Dat wil zeggen één doelpunt op drie kansen – en dan nog alleen de 120% kansen meegeteld. Dus was het, met iets meer precisie en concentratie, een monsteruitslag geworden. De Eland geloofde het wel: geen trainer, geen warming-up en de eerste helft geen grensrechter. Dit laatste deed zich al na drie minuten gevoelen, toen Raoel Russel op randje buitenspel de bal kreeg en de 0-1 scoorde. De uitstekende scheidsrechter Pijlman liet terecht doorspelen.

Binnen een minuut daarna had aanvoerder Marco Brouwer twee keer moeten scoren. De eerste keer poeierde hij van dichtbij op de paal en enkele seconden later schoot hij naast. En zo ging het de hele eerste helft, waarin de trouwe supporters van V&V tien enorme kansen telden. In de geest van Hugo Walker werd regelmatig verzucht “dat had ik anders gedaan”.

Ook De Eland kreeg kansen. De eerste werd acrobatisch verijdeld door Wouter Oosterloo en bij de tweede redde doelman Krap met de voet. In de zeventiende minuut scoorde Russel zijn tweede goal, toen hij een voorzet van Jasper van Abeelen prachtig verlengde. Nadat Van Abeelen in de 34e minuut op de lat geschoten had, stond hij aan de basis van een van de mooiste aanvallen van de middag, die doeltreffend door Marvin Calor afgerond werd.

Voor aanvoerder en doelman Danny Slimming, was er, ondanks een aantal prima reddingen, geen eer te behalen. Op het middenveld liet Salhi regelmatig zijn balvaardigheid zien, hetgeen overigens nauwelijks effectief was.

In de tweede helft scoorde V&V nog vijf keer. In de 50e minuut tekende Marco Brouwer de 0-5 aan en tien minuten later was het zesde V&V-doelpunt van Rachid Moufid. In de 71e minuut kon hij zijn tweede doelpunt aantekenen, nadat een vrije trap van Brouwer van de lat voor zijn voeten stuitte. Ruim een kwartier voor tijd scoorde invaller Michiel van Tilburg met een geplaatste bal in de hoek, op aangeven van Moufid. En vijf minuten voor tijd bracht Brouwer met zijn tweede doelpunt de eindstand op het bord: 0-8.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4C