V&V wint beladen Ookmeer-derby van koploper ZSGOWMS

In de zaterdag vierde klasse C heeft V&V een gevoelige tik uitgedeeld aan koploper ZSGOWMS. De ploeg van Edwin van der Raad won met 1-0 en bezorgde daarmee zijn oude assistent Willem Jansen, nu trainer van ZSGOWMS, zijn eerste puntverlies.

Het was bij voorbaat een beladen wedstrijd. Zeven spelers van ZSGOWMS speelden de afgelopen twee jaar bij V&V en trainer Jansen was dus ook twee jaar actief bij V&V. Uiteindelijk trok de thuisclub aan het langste eind; vooral op inzet was V&V de betere ploeg.

_DSC6779

Trainer Edwin van der Raad had, ondanks het gemis van een drietal bepalende spelers, zijn elftal uitstekend geprepareerd. Sterkste linie was de achterhoede, waarin Gert van Dijk als laatste man een dijk van een wedstrijd speelde, Mark van Baren als mandekker centrumspits Joey van de Broek aan banden legde en de beide vleugelverdedigers Elwin Kroese en Wouter Oosterloo respectievelijk Gerben Bolten en Remco Maasbommel nauwelijks speelruimte gaven.

_DSC6821

Het eerste gevaar voor het doel van ZSGOWMS ontstond in de 25e minuut toen aanvoerder Marco Brouwer uithaalde en ZSGO doelman Daniël Pommerel de eerste van negen (!) uitstekende reddingen verrichtte. V&V was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar de bezoekers waren vooral gevaarlijk in de omschakeling en kwamen er dan razendsnel uit.

De laatste drie minuten van de eerste helft waren het meest spectaculair. Eerst kreeg Remco Maasbommel namens ZSGOWMS een enorme kans toen Gerben Bolten vanaf rechts de bal breed legde, maar de reflex van V&V-doelman Redouane Krap was geweldig. Een minuut later stuitte spits Marvin Calor – die hard werkte maar een beetje een ongelukkige wedstrijd speelde – na een voorzet van Raoul Russel op doelman Pommerel, die in de laatste minuut ook nog een kopbal van rechtermiddenvelder Michiel van Tilburg onschadelijk maakte.

_DSC6881

In de tweede helft ging het lange tijd gelijk op. Kort na de rust schoot Gerben Bolten van dichtbij voorlangs en direct daarna stond Daniël Pommerel weer een doelkans van Marvin Calor in de weg. De doelman van ZSGO leek deze wedstrijd niet te passeren en stopte schoten van Marvin Calor, Raoul Russel en Michiel van Tilburg. Tot de 84e minuut, toen linkerspits Rachid Moufid (tot dan toe nauwelijks zichtbaar) de bal in de voeten gespeeld kreeg door rechtsachter Michael Diepenbos en onhoudbaar inschoot (1-0). De laatste minuten kwam Vlug en Vaardig niet meer in gevaar.