VVA/Spartaan bezorgt NFC dure nederlaag

In de jacht op de koppositie in de zondag vierde klasse D heeft NFC averij opgelopen. De ploeg van Wessel Colijn ging op bezoek bij middenmoter VVA/Spartaan met 4-2 onderuit en zag koploper Spaarnwoude daardoor iets meer afstand nemen.

Vanaf het begin zaten de Amsterdammers er bovenop en daar had NFC het duidelijk moeilijk mee. Veel duels werden verloren en bovendien leden de bezoekers veel onnodig balverlies. Na elf minuten keken de Amstelveners tegen een 1-0 achterstand aan, nadat Khaid Beljabbar een wat makkelijk gegeven strafschop feilloos benutte. NFC had zijn antwoord snel klaar. Binnen een minuut was deze achterstand weggepoetst door een hard schot van Mourad Aitja.

Het spel golfde vervolgens op en neer. Pas in de tweede helft kon VVA/Spartaan opnieuw toeslaan. Hierbij kreeg het wel enige hulp van NFC-doelman Lendll Keizerweerd, die onder de bal doorliep en spits Sharman Sheck zo een vrije doortocht naar het lege doel bood: 2-1. Opnieuw zorgde Aitja er vrij snel voor dat de bezoekers weer naast de Amsterdammers kwamen te staan. Hij tikte van dichtbij de 2-2 binnen.

Het duel leek op een gelijkspel uit te draaien, totdat de Amstelveense defensie opnieuw in de fout ging en Sheck de voorsprong herstelde. Die klap kwam NFC niet meer te boven. Hoewel de bezoekers alles of niets gingen spelen, gaf de defensie van VVA/Spartaan geen krimp en sloeg de thuisploeg in de blessuretijd toe. Danny Claver bepaalde de eindstand op 4-2.

Door de overwinning is de ploeg van Mo Obbiba naar de achtste plek gestegen met een ruime voorsprong (zeven punten) op de nacompetitiestreep. NFC zag koploper Spaarnwoude verder uitlopen. De Amstelveners blijven tweede staan, liefst negen punten achter de lijstaanvoerder.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.