VVA/Spartaan doet TOB de das om.

VVA/Spartaan mag zich sinds vandaag ook derdeklasser noemen op zaterdag. De studentenploeg van coach Mohamed Kharchouch won vandaag met 0-5 bij TOB en is al verzekerd van promotie. Voor TOB waren de druiven zuur. Na twee verliespartijen in de poule is het doek definitief gevallen. TOB speelt volgend jaar in de vierde klasse.

Je zou het misschien in eerste instantie niet verwachten, maar het eerste van VVA/Spartaan op zaterdag lijkt op een heus studententeam. Als clubje vrienden die in het derde voetbalde vorig jaar en veelal afkomstig zijn van vv Velsen, begon dit jaar het avontuur als eerste team. Na een stroeve start ging het steeds beter draaien en haalde de ploeg zelfs de nacompetitie. Na twee wedstrijden is promotie nu een feit. Via doelpunten van Daan Heldoorn, Charly Bootsman, Dick Lorier (2x) en Joep van Duinen speelde het een overtuigende wedstrijd vandaag. De ruststand was 0-1.

TOB-VVASpartaan3

TOB vecht het hele seizoen al tegen degradatie en kon vandaag op het beslissende moment geen vuist maken. Er was geen sprake van een stormram en in de tweede helft leek de fut er totaal uit te zijn of zoals Joep van Duinen van VVA/Spartaan het zei:
‘Het was zelfs een tamme wedstrijd. We hadden een felle tegenstander verwacht, maar het viel best mee allemaal.’

Volgende week de laatste wedstrijd in deze nacompetitiepoule. VVA/Spartaan heeft geen belang meer bij die wedstrijd en zal moeten proberen op te brengen om aan de sportieve plicht te voldoen. Volgend jaar zien we VVA/Spartaan terug in de derde klasse.

TOB-VVASpartaan2

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)