VVA/Spartaan krijgt opnieuw drie punten in mindering

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan heeft drie punten in mindering gekregen voor het niet komen opdagen bij de wedstrijd tegen Laren’99 (maandag). Deze wedstrijd is opnieuw ingepland op dinsdagavond 25 april, maar de vraag blijft of de Amsterdammers dan nog wel in de competitie zitten.

“Dit kon er ook nog wel even bij”, zegt voorzitter Thijs de Graaf. VVA/Spartaan was maandag al officieel gedegradeerd en voor de tweede keer dit seizoen werden er punten afgetrokken. “Ik kan ons eerste elftal helaas niet terugtrekken, anders had ik dit allang gedaan. We gaan proberen een team op de been te brengen voor de wedstrijd tegen DWS, zodat we het seizoen nog een beetje eervol uit kunnen spelen, maar eigenlijk heeft dit geen zin meer.”

De Graaf was niet verrast door de punten in mindering. “Ik ben heel strijdlustig geweest, heb alles geprobeerd en je weet dat dit eraan zit te komen als je niet op komt dagen. Inclusief een hoge boete. Ik heb het nog nooit meegemaakt dat ik een eerste elftal moest afbellen. Dit kon er ook nog wel bij op een zeer droevige twee jaar, na de degradatie van vorig seizoen.”

Vanavond (donderdag) wordt er gekeken of VVA/Spartaan een team op de been kan brengen voor het duel tegen DWS. “De inhaalwedstrijd tegen Laren wordt helemaal een puzzel. Op een trainingsavond terwijl er bijna nooit iemand komt trainen. Een paar mensen binnen de club zijn ermee bezig om van alles bij elkaar te krijgen en het seizoen eervol te eindigen, maar ik denk dat dit heel moeilijk wordt.”
Komen de Amsterdammers bij één van de resterende wedstrijden niet meer opdagen, worden zij uit de competitie genomen. “Dan gaat de competitie op z’n kop.” De overwinningen tegen Diemen, Olympia Haarlem, VVH/Velserbroek en een gelijkspel tegen Schoten zouden dan komen. De overige wedstrijden werden verloren.

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
VIDEO: DCG klaar voor finale nacompetitie na uitschakelen Sporting Martinus DCG plaatste zich afgelopen zondag voor de finaleronde van de nacompetitie door Sporting Martinus over twee wedstrijden te verslaan. Het was een enorm...
DWS stap dichterbij promotie na veelzijdig duel tegen Houten Na een verlening heeft DWS zich ten koste van Houten geplaatst voor de volgende ronde in de nacompetitie. De Amsterdammers kunnen zich opmaken voor ee...
Ouderkerk rekent vrij eenvoudig af met Zaandijk Ouderkerk heeft lijfsbehoud in de zondag derde klasse volledig in eigen hand. De ploeg van Lex van der Horst kende geen enkel probleem met Zaandijk (0...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: