Home / Algemeen / VVA/Spartaan loopt beter dan JOS

VVA/Spartaan loopt beter dan JOS

In de zaterdag derdeklasse B heeft VVA/Spartaan JOS Watergraafsmeer op een 5-2 nederlaag getrakteerd. Bij rust was het  nog 2-2. Beiden ploegen debuteren dit jaar in de derde klasse.

Bij de thuisploeg ontbrak Dick Lorier wegens een blessure en bij de bezoekers moest Tim van EIjden tijdens de warming-up afhaken.

Al vroeg in de wedstrijd kwam JOS op voorsprong nadat Dennis Eier een doorgekopte bal van spits Raoul Henar van dichtbij wist binnen te koppen.De thuisploeg liet in het begin het initiatief aan de bezoekers om te proberen in de omschakeling via de snelle spits Jaap Lorier, die vorzig seizon nog in heet eerste zondagtema van JOS speelde,  en de ongrijpbare Joep van Duinen toe te slaan.

2013-09-14 20.38.08

Bij een diepe bal in de beoordeelde keeper Omer Turgut van JOS de bal verkeerd,waardoor er een misverstand ontstond. Jaap Lorier wist met de punt van de schoen wel raad met deze in de schoot geworpen kans en tekende voor de gelijkmaker. De bezoekers grossierden in slordig balverlies en waren zeer onrustig in hun spel. VVA Spartaan kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en bij wederom een prima actie vanaf  het middenveld wist Michiel van Amerongen de 2-1 binnen te schieten.

Vlak na rust een prima aanval van JOS die uiteindelijk leidde tot de 2-2 van spits Robin Voorn die van dichtbij kon scoren. JOS Watergraafsmeer leek beter uit de kleedkamer te zijn gekomen,echter door een onachtzaamheid in de verdediging bij een snel genomen vrije trap,wist Jaap Lorier de 3-2 binnen te schieten. Het leek wel of het geloof bij de bezoekers in een overwinning wegvloeide zeker na het geblesseerd uitvallen van verdediger Walter Jaspers.

De thuisploeg was onnavolgbaar in de loopacties van met name uitblinker Joep van Duine ,die zelf na een prima actie de 4-2 maakte.Na wederom een mooie aanval scoorde Kaja Bootsman de 5-2 eindstand binnen.

Een terechte overwinning,van VVA/Spartaan waarbij met name de bewegelijkheid  van de spitsen en diepgaande middenvelders van de thuisploeg, een groot probleem waren voor JOS.