Home / Algemeen / VVA/Spartaan na strafschoppen onderuit tegen Kleine Sluis

VVA/Spartaan na strafschoppen onderuit tegen Kleine Sluis

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan is er niet in geslaagd om de laatste 32 van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg van Mo Obiba en Otto Gilds verloor in Anna Paulowna na strafschoppen van Kleine Sluis. Na negentig minuten stond het 2-2.

Het duel wedstrijd in november tijdens de rust gestaakt wegen de hevige regenval. Kleine Sluis stond met 1-0 voor. De ploeg van Mo Obiba en Otto Gilds moest dus voor de tweede keer binnen korte tijd 80 kilometer afleggen naar West-Friesland. Gilds: “We werden opnieuw zeer vriendelijk ontvangen door Kleine Sluis.”

P1130191

In vergelijking met het gestaakte duel in November miste VVA/Spartaan vijf basisspelers. Gilds: ” De aanvulling heeft het uitstekend gedaan. Zo speelde onze keeper uit de A1 een dijk van een wedstrijd. Technisch waren we sterker dan Kleine Sluis en fysiek konden we goed mee. We hadden veel balbezit en gingen uiteraard op jacht naar de gelijkmaker.”

De 1-1 kwam er ook. Een kwartier voor tijd schoot Reda Garchous de gelijkmaker tegen de touwen. Maar lang kon VVA/Spartaan niet van deze treffer genieten. De bezoekers lieten zich vijf minuten voor tijd verrassen bij een corner en stonden dus weer op achterstand. De Amsterdammers gaven zich echter niet gewonnen en wisten vlak voor tijd via Noavel opnieuw gelijk te maken. Niet veel later floot de uitstekende arbiter af waardoor penalty’s de beslissing moesten brengen.

De strafschoppen verliepen niet goed voor de Amsterdammers. Kleine-Sluis Doelman Teun Groot werd uiteindelijk de grote man  door twee strafschoppen te stoppen en er zelf een te benutten. Gilds: “Zij namen de penalty’s beter, gewoon strak in de hoek. Wellicht hadden we meer verdiend, maar helaas het is niet anders. We hebben uitstekend gespeeld en ik ben dan ook trots op de jongens. Ook een compliment aan Kleine Sluis. Het is een zeer gezellige vereniging waar we nog een leuke derde helft hebben beleefd.”

Op woensdag 7 januari is de loting voor de volgende ronde en verder. Het Amsterdamsche Voetbal zal ‘LIVE’ verslag doen van die loting. Klik hier voor alle uitslagen van het bekertoernooi.

Foto’s Thijs de Graaf