VVC Amstelveen zonder doelpunten

De belangen waren duidelijk in deze topper in de 3e klasse B. Beide ploegen moesten winnen om in het spoor van de koplopers te blijven.  Het was ook het verhaal van de keepers. Beide teams moesten aantreden zonder de 1e keeper. Thierry Wesseling, de eerste keeper van VVC, moest langs de kant toekijken omdat hij zijn hand had gebroken en Patrick Alblas, de keeper van Amstelveen, kon niet spelen vanwege vocht in zijn knie. Bij Amstelveen was de tweede keeper gepasseerd en Gilles Lamotte stond in zijn plaats op de goal. Bij VVC moest de tweede keeper met een spierscheuring de warming-up staken en moest Ruben Pleijster op goal. Op het open sportpark van VVC, en dus onder een zeer winderig omstandigheden, werd de wedstrijd gespeeld. Voeg daarbij de slechte grasmat en de ingrediënten waren volop aanwezig voor een speciale wedstrijd.

Foto HAns van Beek: Traioner Mark Kranendonk nam het met Amstelveen op tegen zijn oude club VVC
Foto HAns van Beek: Traioner Mark Kranendonk nam het met Amstelveen op tegen zijn oude club VVC

Amstelveen begon de eerste helft met wind in de rug, maar wist daar nauwelijks gebruik van te maken. De kansen kwamen aan de andere kant. Menno Martens kreeg twee kansen, maar vond even zoveel keren Gilles Lamotte op zijn weg en Ryan Mc Kee kreeg nog een 100% kans, maar schoot naast. Aan de andere kant een grote kans voor Tim Boelrijk, maar deze was niet effectief en wist niet te scoren. Na ruim een half uur moest trainer Kranendonk al zijn eerste wissel gebruiken, want de rechtsback van Amstelveen, Bastiaan Netjes, ging er geblesseerd af en werd vervangen door Daniel Fritschy. Het laatste kwartier  kreeg VVC nog wat kansen, maar wist niet te scoren.

17032013 VVCAMS 2

Na rust was VVC veel dreigender door de sterke wind in de rug. Amstelveen bleef gegroepeerd verdedigen en loerde op de counter. Ethan Albayrak zag zijn inzet op de lat uiteenspatten,  Menno Martens zijn inzet van de lijn worden gehaald en verder bleek Gilles Lamotte onverslaanbaar. Aan de andere kant de actie van Milton Cooman, de voorzet op maat, maar Zakaria Madrane schoot voorlangs. Ook bij een scrimmage in het strafschop gebied van Amstelveen wist VVC niet te scoren en de laatste mogelijkheid was voor Amstelveen. Drie minuten voor tijd controleerde Tim Boelrijk een voorzet van Michael Grethe , maar met de moed der wanhoop gooide Joost Groenewegen zich voor de bal en voorkwam de onverdiende goal van Amstelveen. Uiteindelijk floot scheidsrechter David Vriesenga voor het eind van de wedstrijd en met name bij Amstelveen werd het gelijkspel gekoesterd.

7P9K0331

Foto Hans van Beek: De jonge doelman Gilles Lamotte hielde knap zijn doel schoon
Foto Hans van Beek: De jonge doelman Gilles Lamotte hielde knap zijn doel schoon

Trainer Mark Kranendonk van AmstelveenHeemraad (vorig seizoen nog trainer van VVC ): “Wij kunnen tevreden zijn met deze 0-0. Voor hetzelfde geld ga je er met 5-0 vanaf. Wij verliezen dan wel twee punten, maar bij verlies waren de gevolgen erger. Door de overwinningen van EDO en Ouderkerk kunnen wij voorlopig onze kampioensaspiraties even in de ijskast zetten. Wij staan goed in de 2e periode en dat moet dan maar (voorlopig) ons speerpunt zijn. Met de wedstrijden tijdens het paasweekeinde kunnen wij daar beslissend in zijn. Over acht wedstrijden zien wij dan wel waar wij uiteindelijk staan.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)