Home / Algemeen / VVC boekt verdiende overwinning op SCW

VVC boekt verdiende overwinning op SCW

In de derde klasse B heeft VVC uit Nieuw Vennep een 4-2 overwinning geboekt op SCW uit Rijsenhout. Door de zege klimt de ploeg van Rory Roubos, VVC, naar de zesde plaats op de ranglijst.

VVC komt sterk uit de startblokken. Al in de derde minuut krijgt gelegenheidsmiddenvelder Gotz na een goede steekpass van Van Groenigen een schietkans. Zijn schot met rechts zeilt over. SCW begint slordig en misschien ook wel wat gespannen aan de wedstrijd. Wel valt direct op dat dit team potentie heeft. Het kent een aantal technisch vaardige spelers en bovendien zit er behoorlijk wat dynamiek in het middenveld.

1

Na ruim een kwartier komt SCW er voor het eerst gevaarlijk uit via de rechtsbuiten De Vilder. Helaas voor hem bereikt zijn voorzet geen medespeler. Deze nummer negen zal gedurende de hele wedstrijd dreigend aanwezig zijn en de verdediging van VVC constant werk bezorgen.

In de 24e minuut, als SCW meer grip heeft op het spel van VVC, krijgt het een levensgrote kans. Als de bal van achteruit naar voren wordt geschoten kan Sharon de buitenspelval van VVC omzeilen. Hij lijkt te schrikken van deze kans want zijn inzet is te zacht en een makkelijke prooi voor de pas 17-jarige keeper Van Zeben van VVC. Van Zeben – A-junior nog – vervangt de geblesseerde Wesseling.

Trainer Roubos van VVC ziet zijn elftal wat wegzakken en spoort zijn mannen vanaf de zijlijn aan tot meer tempo en druk op de tegenstander. Zijn team pakt dat goed op en neemt het initiatief weer van SCW over. Opvallend zijn de fraaie crosspasses van aanvoerder Cloos op afwisselend linksbuiten Martens en (opkomend) linksback Cardol.

2

In de 33e minuut is het dan opeens raak voor VVC. Een uitworp van Cardol komt bij Martens terecht. Hij omspeelt zijn directe tegenstander en zet voor op Van Groenigen. Zijn inzet belandt in de touwen. Op dat moment is de 1 – 0 een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

SCW blijkt over veerkracht te beschikken want een paar minuten voor het rustsignaal begint SCW een aanval over links. De VVC-verdediging lijkt over te kunnen nemen, maar de Vilder herovert de bal even buiten het strafschopgebied en haalt verwoestend uit. Keeper van Zeben heeft het nakijken (1-1)

In de laatste minuten van de eerste helft golft het spel op en neer. Het levert een amusant schouwspel op. VVC komt er in de 45e minuut via weer Martens gevaarlijk over links uit. Middenvelder Klootwijk komt in balbezit  en zet scherp voor op van Groenigen die beheerst intikt. Kennelijk gebeurde dit in buitenspelpositie want de scheidsrechter keurt het doelpunt resoluut af.

De tweede helft laat al direct bij aanvang zien dat SCW gelooft in een goed resultaat. Maar toch is het VVC dat opnieuw op voorsprong komt in de 50e minuut. Een corner van Martens wordt door van Groenigen in een keer tot schot op doel verwerkt. Door een speler van SCW kan zijn inzet nog worden gekeerd, maar op de rebound van den Ouden is ook hij kansloos. (2-1)

SCW zet vervolgens een tandje bij. Den Breejen weet knap te openen op rechtsbuiten Hofman. Diens voorzet op de Vilder is op maat. De Vilder schiet goed in, maar keeper van Zeben verricht een prima redding.

Hoewel VVC iets wordt teruggedrongen, blijft het wel steeds levensgevaarlijk in de uitbraken. Zo ook in de 60e minuut als Gotz zijn tegenstander te snel af is. Zijn hoge voorzet bereikt Martens die niet twijfelt maar hard met links volleert; 3 – 1.

SCW heeft het vervolgens moeilijk en lijkt er niet echt meer in te geloven. Toch kan de wedstrijd in de 71e minuut nog te kantelen als SCW een strafschop krijgt na een overtreding van den Ouden op Helder . De Jong schiet onberispelijk binnen (3-2). Het publiek uit Rijssenhout gaat nog eens achter het eigen team staan. Het belooft nog een heet laatste kwartiertje te worden.

pen scw

In de hectiek die dan ontstaat, vloert verdediger Keizer, Martens hetgeen hem zijn 2e gele kaart oplevert in een verder uiterst sportieve wedstrijd.

SCW, dat dus met tien man verder moet, raakt vermoeid. VVC krijgt al counterend een aantal grote kansen, maar is onzorgvuldig in de afwerking. Tot de 89e minuut, als van Groenigen wederom een slimme boogbal geeft op Martens. Deze staat in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter negeert het vlagsignaal van de grensrechter van SCW. Martens omspeelt de keeper en rondt vervolgens keurig af. Trainer Roubos van VVC is, net als zijn team, blij met dit doelpunt, maar geeft direct ruiterlijk aan zijn collega-trainer van Hoek toe dat het hier een buitenspeldoelpunt betrof.

acti

De wedstrijd is dan uiteraard gespeeld. VVC komt deze zege toe en kan het vizier op de bovenste helft van de ranglijst gericht houden. SCW zal de komende weken nog wel aan de bak moeten, maar heeft meer dan voldoende kwaliteit in huis om zich te handhaven in de middenmoot van de 3e klasse.

Verslag Marco van Rooijen
Later ook actuele foto’s van Jan Klootwijk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SCW