Home / Algemeen / VVC wint van SCW in beladen derby

VVC wint van SCW in beladen derby

VVC heeft in Rijsenhout tegen SCW een knappe overwinning geboekt. De thuisploeg begon sterk aan het duel in de zaterdag derde klasse B en kwam op een 2-0 voorsprong. De bezoekers uit Nieuw-Vennep bleken over veel veerkracht te beschikken en bogen de achterstand om tot een 2-3 zege. Doordat koploper EDO ruim won gaat de eerste periodetitel aan de neus van VVC voorbij.

VVC stelde in de eerste helft zwaar teleur in de beladen derby. Geen inspiratie, de spelers liepen er maar wat bij. SCW begon daarentegen erg sterk aan het duel, zo bracht Robin Helder zijn ploeg op voorsprong. De buitenspeler scoorde met een goed geplaatst schot. De bezoekers leken nog steeds niet wakker. VVC creëerde in de eerste helft niets en kreeg via een strafschop de 2-0 om de oren.

scw-vvc1

In het tweede bedrijf lag alles anders. Een cruciale rol was weggelegd voor Menno Martens. Met een individuele actie produceerde hij de belangrijke aansluitingstreffer. VVC kreeg het geloof weer terug in een goed resultaat. Na een mooie combinatie van de bezoekers werd Mertens uiteindelijk weer de gevierde man (2-2).

SCW zat er mentaal doorheen, terwijl VVC opzoek ging naar de overwinning. Het laatste doelpunt was daar tekenend voor: Marco Cloos kon opstomen vanuit het middenveld, dacht niet na en liet met een bekeken schot het net trillen. Het duel was volledig omgedraaid en SCW slaagde er niet in met een paar wissels om nog gevaar te stichten. VVC speelde op haar beurt de derby rustig uit en wist uiteindelijk met 2-3 te winnen.

Foto’s Jaap Maars
Met dank aan Voetbalinaalsmeer