Ware reden opstappen Servinus (FC Aalsmeer): ‘Ergernis mentaliteit spelersgroep’

De website Voetbal in Aalsmeer heeft na diepgaand onderzoek de ware reden achterhaalt van het opstappen van trainer Anthony Servinus afgelopen zaterdag. Na de nederlaag tegen Argon hulde iedereen zich in stilzwijgen en mochten de spelers niets zeggen. Het bestuur kwam met een summiere verklaring, maar nu is de ware reden naar buiten gekomen.

De website Voetbal in Aalsmeer, die naast de nieuwe fusieclub ook RKDES, KDO, SCW en Legmeervogels volgt, was de afgelopen dagen druk bezig om de ware reden te achterhalen van het opstappen van Servinus. De trainer zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

Op hun website schrijven journalisten Arno Maarse en Klaas Leegwater ondermeer het volgende:

“Groeiende ergernis over een gebrek aan wedstrijdmentaliteit is de hoofdoorzaak van het vertrek van Anthony Servinus. In de ogen van de FC Aalsmeer-trainer was de instelling van enkele spelers zaterdag tijdens de verloren wedstrijd in Mijdrecht tegen Argon zozeer onder de maat dat hij direct na afloop de handdoek in de ring gooide. Dit vertellen ingewijden aan voetbalinaalsmeer. Servinus klaagde halverwege vorig seizoen na enkele forse nederlagen ook al over de houding van een deel van de selectie en twijfelde over doorgaan. Zaterdag in Mijdrecht barstte bij de oefenmeester al na de eerste competitiewedstrijd inwendig de bom.”

“Ingewijden vertellen voetbalinaalsmeer dat Servinus al gedurende de voorbereiding een deel van de spelersgroep een gebrek aan beleving verweet. Niet de juiste wedstrijdmentaliteit. In Mijdrecht barste na afloop de bom. De sfeer richting het duel was vrij gespannen, enkele waardevolle spelers waren tot hun ongenoegen buiten het bassisteam gehouden. Het kansloze verlies en enkele opmerkingen van spelers na de wedstrijd over de aanstaande ‘Verlichte Botenshow’ deed de emmer bij Servinus overlopen.”

“Eenmaal in de kleedkamer bleef Servinus in eerste instantie vrij rustig. “Jammer jongens, we hebben er allemaal voor geknokt. Wat omzettingen gedaan, maar het lukte niet meer.” Midden in zijn verhaal sloeg de stemming plotseling om bij de trainer. “Hoe kunnen jullie verliezen van deze ploeg. We kunnen veel beter, ik voel mij in de steek gelaten. Ik heb er geen vertouwen meer in. Ik zie geen perspectief meer. Ik ga mij ontslag aanbieden bij het bestuur. Iedereen bedankt voor de samenwerking. Tot ziens allemaal.” De spelersgroep bleef vol verbijstering achter.”

Klik hier om het hele artikel te lezen. Zaterdag tegen Zevenhoven zal de coaching gedaan worden door Eric Zethof. Het bestuur is de zoektocht naar een opvolger inmiddels gestart. Er zouden nog vijf kandidaten in de race zijn om Servinus op te volgen.

Foto Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!